Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Αλ. Μεϊκόπουλος : Ανεπίτρεπτη η εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό
Αλ. Μεϊκόπουλος : Ανεπίτρεπτη η εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Αλ. Μεϊκόπουλος : Ανεπίτρεπτη η εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Ανεπίτρεπτη χαρακτηρίζει την  εξαίρεση των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, σε του προς τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια.

 

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής αναφέρει: “Οι της Μαγνησίας, αλλά και πανελλαδικά, όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας βρίσκονται με τη σειρά τους στις «επάλξεις», συνεχίζοντας να συναντούν και να εξετάζουν ασθενείς με φυσικά αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, εξαιτίας της φύσης του επαγγέλματος και της στενής φυσικής επαφής ιατρού και εξεταζόμενου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση σχετικά με το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας στο πλαίσιο της επιχείρησης «» που υλοποιεί το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας , οι ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί, εξαιρούνται από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας.

Τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δια μέσου του Προέδρου του κ. Ευθύμιου Τσάμη, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έχουν εκφράσει ανοιχτά προς το Υπουργείο Υγείας τη σφοδρή αντίθεσή τους στον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό.

Όπως αναφέρουν, οι ως επαγγελματίες υγείας «πρώτης γραμμής», διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης από κορωναϊό και για το λόγο αυτό η πολιτεία οφείλει να τους προστατέψει. Ήδη στη Μαγνησία δύο ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωναϊό και ένας ακόμη νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι ιδιώτες ιατροί που ως οικογενειακοί ιατροί (παθολόγοι, γενικοί ιατροί, ατροι) ή ιατροί άλλων ειδικοτήτων είναι συμβεβλημένοι με το Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – ΕΟΠΥΥ (ς φορέας) και εξυπηρετούν τεράστιο όγκο ασθενών, καλύπτοντας τις ανάγκες τις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Κύριε Υπουργέ,

Το ιατρικό λειτούργημα παραμένει η κορωνίδα  των υπηρεσιών υγείας, είτε ένας ιατρός ανήκει στο δημόσιο τομέα, είτε στον ιδιωτικό. Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι ιδιώτες ιατροί εξέταζαν και συνεχίζουν να εξετάζουν ασθενείς με κορωνοϊό, όπως και οι ιατροί των δημόσιων υγειονομικών δομών, με αποτέλεσμα να εκτίθενται άμεσα σε αυξημένο κίνδυνο επιμόλυνσης.

Ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός και των ιδιωτών ιατρών, τουλάχιστον αυτών των ειδικοτήτων «πρώτης γραμμής», μαζί με το υγειονομικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ., θα θωρακίσει συνολικά τους επαγγελματίες υγείας της χώρας, προστατεύοντας τους συνολικά χωρίς αδικαιολόγητες .

Ταυτόχρονα, ο συνολικός εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας θα προστατεύσει αποτελεσματικότερα και τους ασθενείς που μεταβαίνουν τόσο στις δημόσιες υγειονομικές δομές, όσο και στις ιδιωτικές, καθιστώντας τις υγείας συνολικά ασφαλείς απέναντι στον κορωναϊό.

Παρακαλείσθε να ανακαλέσετε άμεσα την απόφαση για τον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τον κατά προτεραιότητα εμβολισμό του υγειονομικού προσωπικού της χώρας για την προστασία απέναντι στον κορωναϊό και να εντάξετε όλο το της χώρας στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό, όπως επιβάλλει η φύση της ς τους”.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση