Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Η ποιότητα ύπνου επηρεάζει τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας
Η ποιότητα ύπνου επηρεάζει τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας

Η ποιότητα ύπνου επηρεάζει τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας

Η βελτίωση της ποιότητας ύπνου μπορεί να μειώσει τον πόνο των ανθρώπων με οστεοαρθρίτιδα, γιατί οι του ύπνου συνδέονται με αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται και νιώθει τον πόνο, αναφέρει νέα έρευνα.

Πάνω από οι μισοί με πονάνε τη νύχτα και ο πόνος ταράζει τον ύπνο τους. Επιστημονική ομάδα από το University of Alabama και το University of Florida με επικεφαλής την Megan Petrov, επίκουρη καθηγήτρια στο Arizona State University, εξέτασαν αν αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ευαισθησία και μικρότερη αντοχή στον πόνο.

Κατά την πραγματοποίηση της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν την αυτοαναφερόμενη αϋπνία, τον ταραγμένο ύπνο και την ευαισθησία στον πόνο σε ασθενείς με γόνατος, εκτιμώντας ότι όσοι είχαν την χειρότερη αϋπνία θα πονούσαν περισσότερο και θα άντεχαν λιγότερο τον πόνο.

Συνολικά ήταν στην 140 συμμετέχοντες, με ηλικίες 45-85 ετών, γράφουν στο περιοδικό «The Journal of Pain».
Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν ότι η σοβαρή διαταραχή του ύπνου άλλαζε τον τρόπο επεξεργασίας του αισθήματος του πόνου και οι άρρωστοι έμοιαζαν να μην τον αντέχουν – ένα εύρημα που επιβεβαιώνει την κοινή αντίληψη πως όταν ήμαστε κουρασμένοι, οι αντοχές μας για το οτιδήποτε, ακόμα και για τον πόνο, είναι μειωμένες.

Αν και η δείχνει μόνο πως ύπνος και πόνος συνδέονται, οι λένε πως οι θεραπείες που έχουν σχεδιαστεί για βελτίωση του ύπνου μπορεί να μειώσουν τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας.

 

πηγή:iatronet.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση