Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Η θετική πλευρά του να χαρίζεις ζωή σε κάποιον, η υποστήριξη, ενθάρρυνση και διάδοση της προσπάθειας του σωματείου «Save Moras» που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη μυελού των οστών, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείου που ιδρύθηκε στη μνήμη του Λαρισαίου Δημήτρη Μόρα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, μέλη της διοίκησης του «Save Moras», συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό ενόψει της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της την ερχόμενη Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στο Χατζηγιάννειο της Λάρισας, στις 9 το βράδυ.

Η έχει ως στόχο την και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δράση και τους σκοπούς του σωματείου αλλά και την πληροφόρηση του κοινού για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τους τρόπους που εύκολα, μπορεί ο καθένας μας να γίνει δότης, σώζοντας ενδεχομένως κάποια στιγμή της ζωής του, μία άλλη ανθρώπινη ζωή.

Ο πατέρας του Δημήτρη,Βασίλης Μόρας σημείωσε πως στόχος του σωματείου Μ.ΟΡ.Α.Σ (Μαζί ΟΡαματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης) είναι η συνέχιση της επιθυμίας του γιού του, να γίνει γνωστό πως με μία απλή διαδικασία μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Από την πλευρά του ο Θεσσαλίας εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός σωματείου που πλέον μέσω και του αδελφού του Δημήτρη, διεθνή ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Μόρα, έχει αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια με μέλη σε πολλές χώρες. «Είμαστε αρωγοί στο όραμά σας που ήταν και όραμα του Δημήτρη, στηρίζουμε την προσπάθειά ζωής που ξεκινάτε με στόχο την ορθή και επαγρύπνηση του κοινού ως προς τη διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Στην θα μιλήσουν ο διευθυντής της αιματολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Βασιλόπουλος, ο υπεύθυνος του τμήματος μεταμοσχεύσεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Σπυριδωνίδης αλλά και ο Βαγγέλης Μόρας που θα μεταφέρει την εμπειρία του ως δότης μυελού των οστών στον αδερφό του.

Επίσης, μέσω skype θα υπάρξει συζήτηση με ανθρώπους που φιλοξένησαν τον Δημήτρη στην όπου και νοσηλεύτηκε.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πατέρας του Δημήτρη Γιάννης Μόρας καθώς και ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσπάθεια αλλά και για τη μυελού των οστών μπορεί να βρει κανείς στην ηλεκτρονική σελίδα του σωματείου www.savemoras.com

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση