Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Η ασπιρίνη, σύμμαχος στον καρκίνο..
Η ασπιρίνη, σύμμαχος στον καρκίνο..

Η ασπιρίνη, σύμμαχος στον καρκίνο..

Eπί δεκαετίες, οι ιατροί χορηγούσαν προληπτικά προκειμένου να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Τώρα, για πρώτη φορά, μια ειδικών συνιστά τη λήψη του αναλγητικού προκειμένου να αποτραπούν τόσο η καρδιακή προσβολή όσο και ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού.

Η σχετική σύσταση απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην της αμερικανικής Επιτροπής ς για την Πρόληψη. Με προηγούμενες συστάσεις η μετέβαλε τον τρόπο που οι Αμερικανοί ιατροί φροντίζουν τους τους. Πληθώρα μελετών αποδεικνύουν ότι η είναι ένα ισχυρό αλλά παραμελημένο όπλο στον πόλεμο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η τελευταία , μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές προσβολές και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα ουσιαστικότερα κέρδη καταγράφηκαν στην ηλικία των 50, ενώ αντιθέτως μικρότερα είναι για την ηλικιακή ομάδα 60-69, κυρίως επειδή ο κίνδυνος επικίνδυνων αιμορραγιών αυξάνεται με την ηλικία. Επίσης, δεν υπάρχει καμία στους νεότερους των 50 ετών ή τους μεγαλύτερους των εβδομήντα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ιατρούς τους και να αξιολογήσουν τι κίνδυνο αιμορραγίας διατρέχουν. Όπως, εξάλλου, υπογραμμίζει η της επιτροπής, τη μεγαλύτερη ωφέλεια από τη λήψη της ασπιρίνης έχουν αυτοί που έχουν ήδη υποστεί μια καρδιακή προσβολή.

Πολλοί ειδικοί, αξίζει να σημειωθεί, αμφισβητούν τη σύσταση υποστηρίζοντας πως η ευρεία χρήση της ασπιρίνης θα προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση