Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Η ασπιρίνη, σύμμαχος στον καρκίνο..
Η ασπιρίνη, σύμμαχος στον καρκίνο..

Η ασπιρίνη, σύμμαχος στον καρκίνο..

Eπί δεκαετίες, οι ιατροί χορηγούσαν προληπτικά ασπιρίνη προκειμένου να μειώσουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Τώρα, για πρώτη φορά, μια επιτροπή ειδικών συνιστά τη λήψη του αναλγητικού προκειμένου να αποτραπούν τόσο η καρδιακή προσβολή όσο και ο του παχέος εντέρου και του ορθού.

Η σχετική σύσταση απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην έκθεση της αμερικανικής Επιτροπής Δράσης για την Πρόληψη. Με προηγούμενες συστάσεις η επιτροπή μετέβαλε τον τρόπο που οι Αμερικανοί ιατροί φροντίζουν τους ασθενείς τους. Πληθώρα μελετών αποδεικνύουν ότι η ασπιρίνη είναι ένα ισχυρό αλλά παραμελημένο στον πόλεμο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Η τελευταία έκθεση, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές προσβολές και τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα ουσιαστικότερα κέρδη καταγράφηκαν στην ηλικία των 50, ενώ αντιθέτως μικρότερα είναι για την ηλικιακή ομάδα 60-69, κυρίως επειδή ο κίνδυνος επικίνδυνων αιμορραγιών αυξάνεται με την ηλικία. Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά στους νεότερους των 50 ετών ή τους μεγαλύτερους των εβδομήντα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ιατρούς τους και να αξιολογήσουν τι κίνδυνο αιμορραγίας διατρέχουν. Όπως, εξάλλου, υπογραμμίζει η της επιτροπής, τη μεγαλύτερη ωφέλεια από τη λήψη της ασπιρίνης έχουν αυτοί που έχουν ήδη υποστεί μια καρδιακή προσβολή.

Πολλοί ειδικοί, αξίζει να σημειωθεί, αμφισβητούν τη σύσταση υποστηρίζοντας πως η ευρεία χρήση της ασπιρίνης θα προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση