Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Γυμνάστε τα πόδια και χάστε λίπος
Γυμνάστε τα πόδια και χάστε λίπος

Γυμνάστε τα πόδια και χάστε λίπος

Εκτός πό το ν μειώσετε τα λιπαρά, να αφαιρέσετε όσο περισσότερη ζάχαρη μπορείτε από τη διατροφή σας και να τρώτε όσο πιο υγιεινά γίνεται, μια άσκηση η οποία μπορεί να βοηθήσει στην της οσφυϊκής περιφέρειάς σας είναι η πίεση των ποδιών ή καθίσματα (Squat).

Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο American College of Sports Medicine το 2009, αυξάνοντας τη των τετρακεφάλων σας, μπορείτε να επιταχύνετε το βάδισμά σας κατά 15%. Περπατώντας πιο γρήγορα, υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια θερμίδων που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε ανεπιθύμητο λίπος γύρω από τη μέση σας και βελτιώνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων και η πίεση του αίματος κατά 10%.

Επίσης αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών μας κατά την άσκηση που μας βοηθούν έτσι να βελτιώσουμε το μεταβολισμό μας. στο σπίτι ή σε χώρο και δεν έχετε κάποιο ειδικό εξοπλισμό για την πίεση στα πόδια; Η άσκηση είναι πολύ απλή, θα γυμνάσει υπέροχα τα πόδια και θα σμιλέψει τους γλουτούς σας. Βασική προϋπόθεση σε αυτήν την άσκηση είναι να μην προερχόμαστε από κάποιο τραυματισμό γιατί είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το βάρος του σώματός σας ή να χρησιμοποιήσετε αλτήρες ή μπάρα.

Σταθείτε όρθιοι ελεύθερα, με fitball ή σε έναν τοίχο με τα πόδια σας να είναι 1 με 2 βήματα μπροστά στο άνοιγμα των ώμων. λιστρήστε προς τα κάτω σαν να προσπαθείτε να καθίσετε σε μια καρέκλα λυγίζοντας τα γόνατα μέχρι να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών.Το κοιτάει ευθεία μπροστά για να έχουμε σωστή στάση στην . Ρίξτε το βάρος στις φτέρνες σας ισορροπώντας και πιέστε προς τα πάνω χωρίς όμως να τεντώνετε τα γόνατα. Επαναλάβετε το ίδιο εκτελώντας 3-4 σετ των 12-15 επαναλήψεων αναλόγως το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.

Εάν συνδυαστεί με αερόβια άσκηση μέτρια ς θα έχετε θεαματικά αποτελέσματα στην καύση λίπους στην οσφυική περιοχή αλλά και στη σύσφιξη και ανόρθωση των γλουτών.

Πηγή: iator.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση