Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Γηρασμένος ο στόλος του ΕΚΑΒ
Γηρασμένος  ο στόλος του ΕΚΑΒ

Γηρασμένος ο στόλος του ΕΚΑΒ

Γηρσμένος είνι ο στόλος του ΕΚΑΒ  και τα οχήματα έχουν διανύσει κατά μέσο όρο 600.000 έως 900.000 χλμ, ενώ πολλά μένουν ασυντήρητα λόγω έλλειψης χρημάτων, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
 Ωστόσο, στη Μαγνησία μόνο ένα αυτοκίνητο είναι για απόσυρση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησία Κ. Χατζησταματίου, ενώ λύση θα έδινε  η ενίσχυση του στόλου με τα τέσσερα καινούργια ασθενοφόρα, που προμηθεύτηκαν πέρυσι κάποια Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΥΝ, οι Περιφέρειες ς, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας, όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% των υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ, δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα.
Στη Θεσσαλία 17 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα, τα 6 από αυτά είναι για απόσυρση. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη τη Θεσσαλία 21-22 ασθενοφόρα, θα έπρεπε με βάση τον πληθυσμό και την έκταση να είναι τα τριπλάσια.
Στη Μαγνησία επιχειρούν καθημερινά εννέα ασθενοφόρα και ένα είναι για απόσυρση. “Και τα εννέα όμως έχουν πολλά χιλιόμετρα και καθημερινά είναι στα συνεργεία, ενώ πολλές φορές αναγκαστήκαμε να πάρουμε ασθενοφόρο από το συνεργείο για να καλύψουμε μία ” εξηγεί ο κ. Χατζησταματίου, και πρόσθεσε ότι έχει ζητηθεί  να περάσουν στη δύναμη του ΕΚΑΒ τα τέσσερα ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν τα Κ.Υ. της Μαγνησία από το ΕΣΠΑ, αυτά της Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκοπέλου και Σκιάθου.
“Το αίτημα έγινε αποδεκτό και λογικά αυτά από Ζαγορά και Αργαλαστή έπρεπε από 1ης Σεπτεμβρίου να έχουν έλθει ήδη στο Βόλο, αλλά ακόμη τα περιμένουμε. Τα Κ.Υ. έχουν και τα πιο παλιά ασθενοφόρα να κινηθούν και κάνουν μικρές διαδρομές. Απλά είπαμε ότι αν δεν έχουν εμείς θα τους παραχωρούσαμε ένα από τα δικά μας, που θα ήταν όμως συντηρημένο. Τι είναι καλύτερο; Να κάνεις από Βόλο για Θεσσαλονίκη ή Αθήνα με ένα καινούργιο ασθενοφόρο ή να κινείς ένα καινούργιο ασθενοφόρο μέσα στη Ζαγορά ή στο Πήλιο προς Βόλο;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας .
H ΠΟΕΔΗΝ
Για την κατάσταση του ΕΚΑΒ 5ης Περιφέρειας (Θεσσαλίας), η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 17 ασθενοφόρα οχήματα είναι ακινητοποιημένα με μόνιμες βλάβες. Τα έξι από αυτά είναι για απόσυρση, ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται καθημερινά σε όλη την Θεσσαλία 21-22 ασθενοφόρα.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της «Θα έπρεπε με βάση το πληθυσμό και την έκταση να είναι τα τριπλάσια. Με απαρχαιωμένα σαράβαλα ασθενοφόρα οχήματα, των οποίων τα κοντέρ έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και για τους ασθενείς, επιχειρούν οι διασώστες του ΕΚΑΒ.
Έχουν αγοραστεί το 2004 και δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο. Τα στάνταρ ασφαλείας για τα επαγγελματικά οχήματα είναι η αντικατάστασή τους κάθε πενταετία. Το κόστος συντήρησης κάθε οχήματος έχει υπερβεί έως τώρα δύο και τρείς φορές την αξία του ίδιου του οχήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Έλληνα φορολογούμενο. Λόγω της υποχρηματοδότησης του ΕΚΑΒ οι επισκευές των βλαβών γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς. Δεν υπάρχουν ανταλλακτικά.
Εργαζόμενοι αγοράζουν οι ίδιοι γνήσια ανταλλακτικά για να μην «κλειστεί» το ασθενοφόρο του Τομέα τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι επισκευές των οχημάτων, τα ελαστικά είναι δωρεά κατοίκων ή φορέων της περιοχής.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να πυροβολεί με άσφαιρα πυρά την ΠΟΕΔΗΝ, να αναλογιστεί τις ευθύνες της, να ενεργήσει άμεσα και να προασπίσει το μέλλον του ΕΚΑΒ, την δημόσια και την ελληνική κοινωνία, λύνοντας το μείζον πρόβλημα των σαράβαλων και λειψών Ασθενοφόρων».
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ενδεικτικά συμβάντα λόγω έλλειψης Ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο Κ.Υ. Σκιάθου, που όπως αναφέρει «Στη Σκιάθο το Κ.Υ. δεν διαθέτει πληρώματα Ασθενοφόρων. Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου υπάλληλος του Δήμου Σκιάθου χωρίς καμία εκπαίδευση σε διακομιδές επιστρατεύτηκε να μεταφέρει ασθενή, επείγον περιστατικό που έχρηζε διακομιδής σε μεγάλο της Θεσσαλονίκης (μαρτυρία Ιατρού Κ.Υ.).
Τι θα γίνει την επόμενη φορά;;; αναρωτήθηκε ο Ιατρός του Κ.Υ. Σκιάθου που θα συμβεί ένα πιο επείγον περιστατικό;
Τι έχουν να πουν για αυτά Διοίκηση του ΕΚΑΒ και Υπουργοί της Υγείας;».
Επίσης αναφέρεται και στο Κ.Υ. Βελεστίνου που όπως τονίζει «Δεν διαθέτει Ασθενοφόρο όλες τις βάρδιες λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Τελευταίος μήνας.
Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κ.Υ. Βελεστίνου να μεταφέρει καρδιολογικό περιστατικό από τη πόλη στο Κ.Υ. Δεν διέθετε Ασθενοφόρο στην εν λόγω βάρδια λόγω έλλειψης πληρωμάτων Ασθενοφόρων.
Μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου. Λόγω έλλειψης Ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας κλήθηκε Ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ Βόλου προκειμένου να διακομισθεί στο Βόλου. Ο ασθενής τελικά 58 ετών πέθανε στο Νοσοκομείο του Βόλου. Έπαιξε ρόλο η καθυστέρηση ή όχι κύριοι Υπουργοί της κυβέρνησης;».
Τέλος αναφέρεται και σε περίπτωση στο Κ.Υ. Αλμυρού. «Δεν διαθέτει ασθενοφόρο όλες τις βάρδιες λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Απογευματινή ώρα σε ελαιοτριβείο έγινε εργατικό ατύχημα. Αλλοδαπός εργάτης έπεσε στη δεξαμενή από τις αναθυμιάσεις. Προσπάθησε να τον βοηθήσει ο ιδιοκτήτης και έπεσε και εκείνος στη δεξαμενή λιπόθυμος από τις αναθυμιάσεις. Έτρεξαν σε βοήθεια οι δύο γιοί του ιδιοκτήτη και λιποθύμησαν και οι δύο από τις αναθυμιάσεις.
Η του ιδιοκτήτη κάλεσε Ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. ΜΑΤΑΙΑ!!! Δεν είχε Ασθενοφόρο σε κίνηση λόγω έλλειψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρου την απογευματινή βάρδια. Ενεργοποιήθηκε το Κέντρο Υγείας και κλήθηκε ο συνάδελφος της πρωινής βάρδιας.
Όμως η καθυστέρηση (1,5 ώρα) στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Πέθαναν από τις αναθυμιάσεις ο εργάτης και ο ιδιοκτήτης. Έζησαν μόνο οι δύο γιοί. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο θα μπορούσαν να είχαν σωθεί όλοι ή όχι κύριοι Υπουργοί της Κυβέρνησης;».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση