Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » «Φρένο» στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών
«Φρένο» στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών

«Φρένο» στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών

«Φρένο»  στην γήρανση του προσώπου αλλά και των μαλλιών αναμένεται να βάλει τα επόμενα χρόνια η καθώς επιστήμονες ταυτοποίησαν πρόσφατα γονίδιο το οποίο ενοχοποιείται για το γκριζάρισμα των μαλλιών!

Η είδηση χαροποίησε εκατομμύρια ανθρώπους ανά την Γή, καθώς ο άνθρωπος κέρδισε μια ακόμη σημαντική μάχη στον αέναο πόλεμο με το χρόνο. Η ταυτοποίηση του γονιδίου IRF4   ήταν το αποτέλεσμα μεγάλης  επιστημονικής έρευνας που έκαναν  ερευνητές σε γενετικό δείγμα 6000 εθελοντών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το γονίδιο IRF4   ελέγχει το χρώμα και την πυκνότητα των μαλλιών, αλλά και άλλα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες του δέρματος. Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο άμεσα  για νέες θεραπείες αντιμετώπισης της γήρανσης.

Μέχρι τότε όμως και αξιοποιώντας ένα καινούριο DNAtest, έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε αν ο οργανισμός μας έχει την προδιάθεση  να εμφανίσουμε αλωπεκία ή πρόωρο γκριζάρισμα!

Με  αυτό το DNAtest μπορούμε να προλάβουμε όχι μόνο την πτώση των μαλλιών αλλά και το πρόωρο γκριζάρισμα.

 

 

ALOPECIA   DNATEST

«Το AlopeciaDNAtest, όπως είναι το όνομα του, γίνεται πλέον στην και μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την προδιάθεση του ανθρώπινου οργανισμού στο ενδεχόμενο εμφάνισης αλωπεκίας αλλά και πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών» επισημαίνει ο   διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ Αναστάσιος Βεκρής, επιστημονικός διευθυντής της Advanced   Hair Clinics, κέντρου εξειδικευμένου στη μεταμόσχευση μαλλιών, όπου εφαρμόζεται με το AlopeciaDNAtest.
Σύμφωνα με τους ειδικούς  το  Alopecia  DNA testαποκαλύπτει μορφολογικά χαρακτηριστικά της τρίχας και ενδεχόμενες παθογένειες, όπως η αλωπεκία. Ειδικότερα δείχνει την προδιάθεση για:

 • εμφάνιση αλωπεκίας
 • γκριζάρισμα (μέσω του γονιδίου IRF4 κ.ά)
 •  σχήμα τρίχας (μέσω του γονιδίου PRSS53)
 • πάχος της τρίχας (μέσω του γονιδίου EDANκ.ά)

 

« Σύμφωνα με την παγκόσμια ιατρική  βιβλιογραφία στην εμφάνιση της αλωπεκίας, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπλέκονται ποικίλοι γενετικοί τόποι (γονίδια)» εξηγεί ο κ Βεκρής και προσθέτει.

«Ειδικότερα, περισσότερα από 70 γονίδια συνδέονται με το πρόβλημα, ενώ ο συνολικός αριθμός εκείνων που εξετάζουμε στην καινούρια γονιδιακή εξέταση είναι σημαντικά μεγαλύτερος».

Με το AlopeciaDNAtest συνολικά εξετάζονται σχεδόν 500 γενετικοί τόποι (γονίδια) από την ανάλυση των οποίων μπορούμε να υπολογίσουμε ένα σκορ γενετικής διείσδυσης όσον αφορά την προδιάθεση της νόσου. Η ταυτόχρονη γονοτύπηση τόσο πολλών γενετικών τόπων είναι εφικτή μέσω της τεχνολογίας των microarraysχρησιμοποιώντας γενετικό υλικό του εξεταζόμενου.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ   ΑΓΩΓΉ
«Ανάλογα με το αποτέλεσμα  που μας δίνει το AlopeciaDNATest επιλέγουμε και τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος. Αν η πιθανότητα τριχόπτωσης είναι σημαντική, προτείνεται η πρώιμη χορήγηση συντηρητικής αγωγής με τη φαρμακευτική ουσία μινοξιδίλη σε μορφή λοσιόν ή αφρού ή με τη φιναστερίδη που έχει αντιανδρογόνο δράση (μόνο σε νεαρούς άνδρες)» τονίζει ο κ Βεκρής και καταλήγει

« Σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην τριχόπτωση, σε και γυναίκες, η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP(PlateletRichPlasma).

Η  θεραπεία βασίζεται στο αίμα του ίδιου του ασθενή και εφαρμόζεται σε όλο το τριχωτό της κεφαλής . Αρχικά γίνεται αιμοληψία  και στη συνέχεια επεξεργασία του αίματος για να γίνει διαχωρισμός του πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος. Ακολουθεί ενεργοποίηση του πλάσματος και έγχυση στο τριχωτό της κεφαλής με τη μορφή μεσοθεραπείας.

Τα πλεονεκτήματα της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRPείναι σημαντικά καθώς:

 • Αναστέλλει την έναρξη της τελογενούς φάσης των τριχοθυλακίων
 • Αυξάνει το μέγεθος της διαμέτρου της τρίχας
 • Επιμηκύνει το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας (αναγενής φάση) με αποτέλεσμα τα μαλλιά να μην πέφτουν πρόωρα

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRPεφαρμόζεται επικουρικά και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε να επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών και την επούλωση.

www.advancedhairclinics.gr, τηλ (+30) 210 6980451.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Καθαρισμός της ακτογραμμής Μηλίνας   #ακτογραμμήΜηλίνας - https://t.co/6GwCinwyeO -

 • Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού μεταξύ Kαλών Νερών και Βυζίτσας - https://t.co/14mkwWWz5k… -

 • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

"Αλιεύοντας" την είδηση