Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Εβδομάδα πρόληψης με επίδειξη του ΕΚΑΒ  στο Βόλο
Εβδομάδα πρόληψης με επίδειξη του ΕΚΑΒ  στο Βόλο

Εβδομάδα πρόληψης με επίδειξη του ΕΚΑΒ  στο Βόλο

Το ΕΚΑΒ Λάρισας, για 3η συνεχή χρονιά, έχει προγραμματίσει στα πλαίσια της Πανελλήνιας εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, να πραγματοποιήσει, ανοικτές Εκπαιδευτικές – Ενημερωτικές δραστηριότητες στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στους τομείς του ΕΚΑΒ Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας).

 

Το πρόγραμμα δράσεων οι οποίες θα υλοποιηθούν είναι :

α).  Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 10:00 έως 14:00 στα Τρίκαλα (Κεντρ. Πλατεία).

β).  Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 10:00 έως 14:00 στη Λάρισα (Κεντρ. Πλατεία).

γ).  Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 10:00 έως 14:00 στην Καρδίτσα (Κεντρ. Πλατεία).

δ).  Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 10:00 έως 14:00 στο Βόλο (Πλατεία Αγ. Νικολάου)

ε).  Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 από ώρα 18:00 έως 22:00 στη Λάρισα (Κεντρ. Πλατεία).

 

Οι εκ θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, σε κεντρικούς υπαίθριους χώρους στους οποίους θα γίνεται ενημέρωση, επιδείξεις, και διανομή υλικού (φυλλαδίων) σε πολίτες, όπως επίσης και πρακτική εξάσκηση σε διάφορες δεξιότητες. Όλες οι εκ θα οργανωθούν και υποστηριχτούν από το Γρ, Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους Κρατικούς ή Εθελοντικούς & Οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν το έργο του ΕΚΑΒ κατά τόπους (, Π.Σ., , ΕΛ.ΑΣ., Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ομάδες Διάσωσης κλπ.).

 

Οι θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω ενότητες:

  • Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες τουERC). Διάλεξη, Επίδειξη & Πρακτική εξάσκηση.
  • Τεχνική Απόφραξης Αεραγωγού από ξένο σώμα σε Ενήλικες και Παιδιά. Επίδειξη
  • Αντιμετώπιση σοβαρής απειλητικής εξωτερικής αιμορραγίας με Ίσχαιμη Περίδεση. Επίδειξη
  • Τεχνική αφαίρεσης κράνους από μοτοσικλετιστή. Επίδειξη
  • Τεχνική απεγκλωβισμού με ειδικό εξοπλισμό (Γιλέκο απεγκλωβισμού), και ειδικές λαβές μεταφοράς – απεγκλωβισμού (Rautek κτλ). Επίδειξη
  • Τεχνική περισυλλογής πολυτραυματία με scoop. Επίδειξη
  • Ακινητοποίηση καταγμάτων με ειδικό εξοπλισμό (Έλξη # μηριαίου, Αερονάρθηκες κτλ). Επίδειξη
  • Ακινητοποίηση και μεταφορά πολυτραυματία με ειδικό εξοπλισμό (Αυχενικό κολάρο, Σανίδα, Στρώμα πολυτραυματία κτλ). Επίδειξη
  • Σενάριο διαχείρισης υ ατυχήματος. Θα περιλαμβάνει την αρχική εκτίμηση, τον απεγκλωβισμό και την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση πολυτραυματία (σύμφωνα με τις αρχές του PHTLS).

 

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμονται εκπαιδευτικά – ενημερωτικά φυλ με οδηγίες, και θα γίνεται προβολή εκπαιδευτικών video και παρουσιάσεων (power point) που αφορούν στο ρόλο του ΕΚΑΒ καθώς και φωτογραφικού υλικού από δραστηριότητες του ΕΚΑΒ.

Στους ίδιους χώρους θα βρίσκονται και οχήματα του ΕΚΑΒ (Ασθενοφόρο και Μοτοσικλέτα) με σκοπό την επίδειξη του εξοπλισμού και των μέσων που διαθέτουν, καθώς και των δυνατοτήτων και πλεονεκτημάτων που τα χαρακτηρίζουν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση