Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας & την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο πρόεδρος του ,Νίκος Παπαευσταθίου , στο πλαίσιο του σχεδίου για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προνοσοκομειακής ς στις περιφέρειες της Ελλάδας από το ενισχυμένο πλέον (κατόπιν της απορρόφησης του ΕΚΕΠΥ), κατά το χρονικό διάστημα 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποίησε προγραμματισμένες επισκέψεις στα Παραρτήματα και στους Τομείς του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, στη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής -Στερεάς Ελλάδας αλλά και σειρά συναντήσεων εργασίας με τοπικούς και περιφερειακούς θεσμικούς φορείς.

Σημαντικού ενδιαφέροντος ήταν η συνάντηση του προέδρου του ΕΚΑΒ,με τον με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, όπου συζητήθηκαν εκτενώς θέματα αναφορικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα επί τάπητος τέθηκε και το θέμα της έκβασης του διαγωνισμού για την προμήθεια των 13 νέων ασθενοφόρων (έργο που εντάχτηκε μόλις το 2018 στο ΕΣΠΑ/Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020), όπου ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την εξέλιξη της νομικής (πλέον) διαδικασίας αλλά και για το χρονοδιάγραμμα, βάσει της νομοθεσίας, ολοκλήρωσης των ενστάσεων των εμπλεκομένων εταιρειών και των αντίστοιχων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας πως βασικό μέλημα του ιδίου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών με την πλήρη νομιμότητα, κανόνας που διέπει τη λειτουργία του ΕΚΑΒ αποτελώντας παράλληλα και την (και επιτακτική) υποχρέωση όλων για την βέλτιστη παροχή των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας προς τους πολίτες της χς.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ολοκλήρωσε μία σειρά συσκέψεων με τον δήμαρχο Φαρσάλων,Μάκη Εσκίογλου, με τον δήμαρχο Τεμπών,Γιώργο Μανώλη αλλά και με τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο .

Κατόπιν των παραπάνω συναντήσεων, πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την άμεση λειτουργία μόνιμου Τομέα του ΕΚΑΒ στην πόλη των Φαρσάλων (αίτημα που παρόλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων Διοικήσεων του ΕΚΑΒ, παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 2016…), τον σχεδιασμό λειτουργίας μόνιμου Τομέα ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γόννων αλλά και την εξέταση του ενδεχομένου μετεγκατάστασης του Τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας σε άλλο, πιο νευραλγικό (επιχειρησιακά) σημείο της πόλης.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ Λάρισας αλλά και στους Τομείς του ΕΚΑΒ , Τρικάλων, Καρδίτσας και Σοφάδων όπου ο κ. Παπαευσταθίου συναντήθηκε με τους εργαζομέ αλλά και τα αυτών, λαμβάνοντας πλήρη, ενδελεχή ενημέρωση τόσο για τα λειτουργικά θέματα που υφίστανται όσο και για τα προβλήματα του αντιμετωπίζουν.

"Αλιεύοντας" την είδηση