Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Επί τάπητος στην ΠΕΔ Θεσσαλίας τα προβλήματα στην α’/θμια υγειονομική περίθαλψη
Επί τάπητος στην ΠΕΔ Θεσσαλίας τα προβλήματα στην  α’/θμια υγειονομική περίθαλψη

Επί τάπητος στην ΠΕΔ Θεσσαλίας τα προβλήματα στην α’/θμια υγειονομική περίθαλψη

Eυρεία σύσκεψη με τους δημάρχους της Θεσσαλίας, ώστε να καταγραφούν τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια υγειονομική των κατοίκων της Θεσσαλίας, έγινε σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης της στον Βόλο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσό, στη σύσκεψη κωδικοποιήθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα που εστιάζονται σε τρεις κατευθύνσεις: Το ανθρώπινο ιατρικό δυναμικό, το βοηθητικό προσωπικό και η υλικοτεχνική υποδομή.

“Και στα τρία αυτά ζητήματα υπάρχουν τρομακτικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα η υγειονομική στην περιφέρεια να πάσχει και να δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες” ανέφερε ο κ. Κωτσός.

Τα ζητήματα αυτά κωδικοποιήθηκαν σε ένα υπόμνημα το οποίο θα σταλεί αύριο Τρίτη στον αρμόδιο υπουργό και η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα επιδιώξει συνάντηση μέχρι τέλος του μήνα με τον υφυπουργό Υγείας Π. Πολάκη, που με την τριπλή ιδιότητά του (υπήρξε δήμαρχος περιφερειακού Δήμου, γιατρός και υφυπουργός) είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αντιληφθεί, να κατανοήσει και να κινήσει αυτά τα ζητήματα.

“Θέλω να πιστεύω ότι τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό, για να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους ανθρώπους που βιώνουν στην ύπαιθρο” τόνισε ο προεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Αναφερόμενος στην απουσία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, από τις συσκέψεις που γίνονται για τα προβλήματα που υπάρχουν, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, είπε ότι οι δήμαρχοι δεν μπορούν να επιβάλουν τη συνεργασία και ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι σ’ αυτό το ζήτημα και κυρίως απέναντι στους πολίτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση