Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ενίσχυση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι ασθενείς
Ενίσχυση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι ασθενείς

Ενίσχυση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι ασθενείς

Προσωπικό και μηχανήματα για τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του , ζητά ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. «Αγ. Ανάργυροι».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και β' αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Βασίλης Γιαννάκος, επισκέφθηκε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και τα προτα που έχουν εντοπιστεί έχουν μεταφερθεί και στη Διοίκηση της Υγειονομικής ς Θεσσαλίας και Κ. Ελλάδας.

Για το «Αχιλλοπούλειο» Βόλου ο πρόεδρος των νεφροπαθών τονίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικού προσωπικού, σε όλες τις κλινικές του υ. «Ειδικά στην Μ.Τ.Νεφρού, που αυτή τη στιγμή υπάρχουν και πλέον αιμοκαθαρόμενοι συν τα έκτακτα περιστατικά που καθημερινά επισκέπτονται την Μονάδα συν τους χρόνια πάσχοντες, λειτουργεί με 12 νοσηλεύτριες συν τον προϊστάμενο, ενώ το καταστατικό της Μονάδας προβλέπει για 90 αιμοκαθαρόμενους και άνω 21 νοσηλεύτριες συν τον προϊστάμενο. Επειδή κατανοούμε την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, ζητούμε τουλάχιστον 3-4 νοσηλευτές ώστε να καλυφθεί λίγο το κενό», τονίζουν οι νεφροπαθείς.

Για τα 10 μηχανήματα αιμοκάθαρσης που αποκτήθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, οι νεφροπαθείς τονίζουν ότι σύμφωνα με δεσμεύσεις των εκάστοτε Διοικήσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος, προτεραιότητα είναι να αποκτηθούν άλλα 10, τα οποία χαρακτηρίζουν επείγουσα ανάγκη, διότι τα υπόλοιπα, είναι δεκαετίας και δεκαπενταετίας και έχουν υπερβεί τις ενδεικνυόμενες ώρες λειτουργίας.

Οι νεφροπαθείς ζητούν για το Νοσοκομείο ς, που λειτουργεί με έναν επικουρικό γιατρό, άλλους δύο μόνιμους, αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων και ανακαίνιση της αίθουσας τεχνητού νεφρού.

Για το ζητούν έναν επικουρικό γιατρό, αντικατάσταση μηχανημάτων και καλύτερης ποιότητας φίλτρα και για το άλλο χώρο που θα στεγάσει τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού και καινούργια μηχανήματα.

Τέλος, οι νεφροπαθείς τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά σε όλα τα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα όλες οι Μονάδες και όλες οι Κλινικές να ψάχνονται μεταξύ τους για διάφορα υλικά ώστε να κάνουν την δουλειά τους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση