Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ενίσχυση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι ασθενείς
Ενίσχυση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι ασθενείς

Ενίσχυση της μονάδας Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι ασθενείς

Προσωπικό και μηχανήματα για τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, ζητά ο Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου και β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών Βασίλης Γιαννάκος, επισκέφθηκε όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί έχουν μεταφερθεί και στη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Κ. Ελλάδας.

Για το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου ο πρόεδρος των νεφροπαθών τονίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικού προσωπικού, σε όλες τις του Νοσοκομείου. «Ειδικά στην Μ.Τ.Νεφρού, που αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 και πλέον αιμοκαθαρόμενοι συν τα έκτακτα περιστατικά που καθημερινά επισκέπτονται την Μονάδα συν τους χρόνια πάσχοντες, λειτουργεί με 12 νοσηλεύτριες συν τον προϊστάμενο, ενώ το καταστατικό της Μονάδας προβλέπει για 90 αιμοκαθαρόμενους και άνω 21 νοσηλεύτριες συν τον προϊστάμενο. Επειδή κατανοούμε την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδας, ζητούμε τουλάχιστον 3-4 νοσηλευτές ώστε να καλυφθεί λίγο το κενό», τονίζουν οι νεφροπαθείς.

Για τα 10 μηχανήματα αιμοκάθαρσης που αποκτήθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ, οι νεφροπαθείς τονίζουν ότι σύμφωνα με δεσμεύσεις των εκάστοτε Διοικήσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος, προτεραιότητα είναι να αποκτηθούν άλλα 10, τα οποία χαρακτηρίζουν επείγουσα ανάγκη, διότι τα υπόλοιπα, είναι δεκαετίας και δεκαπενταετίας και έχουν υπερβεί τις ενδεικνυόμενες ώρες λειτουργίας.

Οι νεφροπαθείς ζητούν για το Νοσοκομείο Καρδίτσας, που λειτουργεί με έναν επικουρικό γιατρό, άλλους δύο μόνιμους, αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων και ανακαίνιση της αίθουσας τεχνητού νεφρού.

Για το Νοσοκομείο Τρικάλων ζητούν έναν επικουρικό γιατρό, αντικατάσταση μηχανημάτων και καλύτερης ποιότητας φίλτρα και για το άλλο χώρο που θα στεγάσει τη μονάδα Τεχνητού Νεφρού και καινούργια μηχανήματα.

Τέλος, οι νεφροπαθείς τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες σε αναλώσιμα υλικά σε όλα τα Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα όλες οι Μονάδες και όλες οι να ψάχνονται μεταξύ τους για διάφορα υλικά ώστε να κάνουν την δουλειά τους.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση