Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Βόλου
Ενημέρωση  για  την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Βόλου

Ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Βόλου

Ενημερωτική ημερίδ  γι  την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων διοργανώνει η αντιδημαρχία κοινωνικής αλληλεγγύης, το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Βόλου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, σε συνεργασία με την Μαγνησίας, στο πλαίσιο Πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, από τις 16.00 ως τις 20.00 στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, της Κ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ορθής χρήσης αντιβιοτικών και εμβολίων, η εξοικείωση με κατάλληλα διαμορφωμένο παιδαγωγικό υλικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, to e bug και η παρουσίαση του παιδικού υ με πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος της συγγραφέως Ιωάννας Μπουλντούμη.

Οι εισηγήσεις  της ημερίδας έχουν ως εξής :

 

-«Εισαγωγή στο πρόβλημα» Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειος.

-«Τα αντιβιοτικά και ο Έλληνας πολίτης: Ευθύνη όλων μας η διάσωσή τους» Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειος.

-«Η διάσταση της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα Αγωγής Υγείας μέσω των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων» Αντώνης Δ. Αντωνίου, υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

-«Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug»: Εκπαιδευτικό Υλικό. Παρουσίαση οδηγού εργασίας για τα . Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Τέλος, θα γίνει παρουσίαση παιδικού παραμυθιού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά» Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση