Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Βόλου
Ενημέρωση  για  την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Βόλου

Ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων στο Δημαρχείο Βόλου

Ενημερωτική ημερίδα  για  την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και εμβολίων διοργανώνει η αντιδημαρχία κοινωνικής αλληλεγγύης, το Υγείας του Δήμου Βόλου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο Πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

Η ημερίδα θα γίνει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, από τις 16.00 ως τις 20.00 στο Δημαρχείο Βόλου, παρουσία του προέδρου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων, της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ορθής χρήσης αντιβιοτικών και εμβολίων, η εξοικείωση με κατάλληλα διαμορφωμένο παιδαγωγικό υλικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, to e bug και η του παιδικού βιβλίου με πλοκή αστυνομικού μυθιστορήματος της συγγραφέως Ιωάννας Μπουλντούμη.

Οι εισηγήσεις  της ημερίδας έχουν ως εξής :

 

-«Εισαγωγή στο πρόβλημα» Κυριακή Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

-«Τα αντιβιοτικά και ο Έλληνας πολίτης: Ευθύνη όλων μας η διάσωσή τους» Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

-«Η διάσταση της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα Αγωγής Υγείας μέσω των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων» Αντώνης Δ. Αντωνίου, υπεύθυνος Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

-«Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug»: Εκπαιδευτικό Υλικό. οδηγού εργασίας για τα παιδιά. Κυριακή Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, γ.γ. Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας,  Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Τέλος, θα γίνει παιδικού παραμυθιού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά» Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση