Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά
Εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά

Εκπαίδευση μαθητών και ενηλίκων για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά

Oλοκληρώθηκε με   επιτυχία, για την περίοδο 2016-17, το καινοτόμο εκπαιδευτικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για παιδιά» .

Από την έναρξή του, τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Μάιο του 2016, εκπαιδεύτηκαν 643 ενήλικες, διαφόρων ηλικιών, κυρίως εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και γονείς και φοιτητές-τριες.

Ο χώρος διεξαγωγής ήταν το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Επίσης, 1.002 μαθητές (από ΣΤ΄ Δημοτικού ως Γ΄ Λυκείου), καθώς το πρόγραμμα διεξήχθη και σε σχολεία του νομού  (συνολικά 1.645 άτομα).

Οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι αξιολόγησαν το πρόγραμμα ως προς τη χρησιμότητα, το θεωρητικό και πρακτικό (με εξάσκηση των ίδιων) μέρος του, την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος και τις πρόσθετες γνώσεις που απέκτησαν, με βαθμολογίες από 9,62 ως 9,85 (σε 0-10). Από τα (ανώνυμα) ερωτηματολόγια που τους διανεμήθηκαν στην αρχή και το τέλος κάθε κύκλου μαθημάτων, παρατηρήθηκε πολύ σημαντική βελτίωση στις γνώσεις τους, σχετικά με τις πρώτες βοήθειες για παιδιά.

Σε όλους τους εκπαιδευόμενους που ολοκλήρωσαν την παρακολούθηση χορηγήθηκε πιστοποιητικό εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας και Θρησκευμάτων.

Όλη η ομάδα των εκπαιδευτριών νοσηλευτριών (Γακίκου Σταυρούλα, Διαμαντή Μυροφόρα, Ζήγρα Μερόπη, Ζυγούλη Ευαγγελία, Κορώνη Χρυσάνθη-Βασιλική, Κυπαρίσση Χαρίκλεια, Λάμπρου Χρυσούλα, Λίλου Σταυρούλα, Μάγγου Χαρίκλεια, Μίχτη Άννα, Μουστάκα Ευγενία, Παπαδημητρίου Ευγενία και Σβώλου Σταυρούλα) και ο ψυχολόγος Βλειώρας Γεώργιος (στατιστική ανάλυση) επιλέχθηκαν βάσει τυπικών προσόντων ή/και αντίστοιχης επαγγελματικής εμπειρίας. Όλοι εργάσθηκαν αφιλοκερδώς, με μεγάλη συνέπεια και υπευθυνότητα, διαθέτοντας και από τον ελεύθερο χρόνο τους, για την εκπαίδευση μη επαγγελματιών σε ένα θέμα μείζονος σημασίας για την πρωτοβάθμια υγεία, σε επίπεδο κοινότητας.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται διαχρονικά και με νέους εκπαιδευτές-τρεις, για όσο θα υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς (της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Συλλόγους Γονέων, φοιτητές των Παιδαγωγικών σχολών και των σχολών Επαγγελμάτων Υγείας, προπονητές που ασχολούνται με αλλά και για όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε ένα τόσο σημαντικό πεδίο. Οι αντίστοιχοι φορείς ενημερώνονται σχετικά από το Γραφείο Εκπαίδευσης του Νοσοκομείου .

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου επικροτεί και στηρίζει διαχρονικά το πρόγραμμα, μέσα από μια οπτική ανοιχτή, εξωστρεφή και γενναιόδωρη προς τους πολίτες της Μαγνησίας.

Πληροφορίες: Κορώνη Χρυσάνθη-Βασιλική (Υπεύθυνη του Προγράμματος), τηλ: 2421352174, 2421352045 κιν. 6936699706, (πρωινές ώρες, καθημερινές)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση