Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Εκδήλωση του Οδοντιατρικού συλλόγου Μαγνησίας για παιδιά και αθλητές
Εκδήλωση του Οδοντιατρικού συλλόγου Μαγνησίας για παιδιά και αθλητές

Εκδήλωση του Οδοντιατρικού συλλόγου Μαγνησίας για παιδιά και αθλητές

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας διοργανώνει με τη συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, ομιλία -ενημέρωση, με θέμα: “Παίξε με ασφάλεια, γύρνα στο σπίτι με χαμόγελο”, σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής.

Στην καθημερινότητα και κατά την διάρκεια άθλησης, τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί στα δόντια, στις γνάθους και στα μαλακά μόρια του προσώπου, το ίδιο σημαντικοί και επώδυνοι όσο και οι τραυματισμοί που προκαλούνται στα άνω ή κάτω άκρα ή το υπόλοιπο σώμα. Τα ατυχήματα αυτά κοστίζουν στον παθόντα πόνο, ταλαιπωρία, αποχή από το σχολείο και την προπόνηση και ιδιαίτερα για τους αθλητές, πιθανόν στέρηση μιας μελλοντικής νίκης .

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας δραστηριοποιείται στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στοματικής υγείας, εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκεται πάντα κοντά στους μικρούς και μεγάλους μαθητές αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Έτσι και για το κομμάτι του αθλητισμού, θεωρεί ότι είναι ευθύνη του να ενημερώσει για ότι έχει σχέση με την πρόληψη βλαβών, την ιδιαίτερη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας , καθώς και την διατροφή του αθλητή.

Ομιλητές

Κύριοι ομιλητές είναι οι : Κυρανούδη Αικατερίνη, χειρ. οδοντίατρος με μεταπτυχιακό στην Παιδοδοντιατρική Πανεπιστημίου IOWA -ΗΠΑ, Κουϊμτζής Θεόδωρος, χειρ. οδοντίατρος με μεταπτυχιακό στην Παιδοδοντιατρική Πανεπιστημίου Paris V, René Descartes και ο Τασόπουλος Θεόδωρος χειρ. οδοντίατρος με μεταπτυχιακό στην Προσθετική Πανεπιστημίου Bristol -Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στο ξενοδοχείο Volos Palace το απόγευμα, ώρα προσέλευσης 5.30 μ.μ.

Τέλος, οι δηλώσεις συμμετεχόντων ονομαστικά, ώστε να ετοιμαστούν ευχαριστήρια – βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τις δηλώσεις, μπορείτε να τις στέλνετε στο mail enwsigonewnvolou@gmail.com, όπως και τηλεφωνικά στην κα Πέπη Οικονόμου στο τηλέφωνο 697 665 33 43.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυρ. Μητσοτάκης από Εύβοια: Ταχύτατα οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες - https://t.co/Vih1UHxNtH -

  • Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα - https://t.co/KuubSgfJRQ -

  • Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ- Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στον Βόλο - https://t.co/774XuGBRpd -

"Αλιεύοντας" την είδηση