Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Εγκαθίστανται πριν τα Χριστούγεννα 11 νέες Θερμοκοιτίδες Εντατικής Θεραπείας για το Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού

Εγκαθίστανται πριν τα Χριστούγεννα 11 νέες Θερμοκοιτίδες Εντατικής Θεραπείας για το Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού

Έντεκα νέες θερμοκοιτίδες εντατικής θεραπείας για το Νεογνολογικό του Τμήμα θα αποκτήσει πριν τα το μετά από την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό μετά από ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, της σχετικής προέγκρισης συμβασιοποίησης αρχικού προϋπολογισμού 228.000 ευρώ. Η προέγκριση αφορά επίσης και την αναβάθμιση του εξοπλισμού που αφορά τα Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας.

Πρόκειται για το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Νεογνολογικό Τμήμα, την Κεντρική Αποστείρωση και το Εργαστήριο Παθολογικής ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», με Φορέα Υλοποίησης της Πράξης και Κύριο του έργου Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η σύμβαση αφορά την Προμήθεια και Εγκατάσταση 11 Θερμοκοιτίδων Εντατικής Θεραπείας για το Νεογνολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Το συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού με νέα ιατρικά στο Νοσοκομείο.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός που αφορά τα Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και κατακύρωσης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Βρισκόμαστε την τελική ευθεία ολοκλήρωσης του τρέχοντος ΕΣΠΑ, της ολοκλήρωσης ενός αγώνα δρόμου στον οποίο πρέπει άπαντες οι εμπλεκόμενοι να επιταχύνουμε για να κόψουμε το νήμα του τερματισμού εγκαίρως.

Εκ του αποτελέσματος όχι μόνον σε απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ αλλά και στην πράξη, σε δηλαδή, σε ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αποδεικνύουμε πως είμαστε οικονομικά, ποιοτικά, θεσμικά και αποτελεσματικά η πιο υγιής δομή στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, υπέγραψα μία ακόμη προέγκριση συμβασιοποίησης που αφορά στην ενίσχυση του νεογνολογικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αλλά και των τμημάτων Παθολογικής Ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας.

Παρά τη δύσκολη συγκυρία δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραδινόμαστε. Συνεχίζουμε να δίνουμε και να κερδίζουμε μάχες ενισχύοντας σημαντικά τις δομές δημόσιας υγείας προς όφελος των συνανθρώπων μας.
Το ίδιο θα πράξουμε μέσα από το νέο ΕΣΠΑ το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει στην με τις πρώτες δράσεις στήριξης μέσω των βρεφονηπιακών, των φτωχών οικογενειών, αλλά και των μαθητών με αναπηρία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση