Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Ευθ. Τσάμης: εμβολιασμός για όλα τα λοιμώδη νοσήματα των προσφυγόπουλων
Ευθ. Τσάμης: εμβολιασμός για όλα τα λοιμώδη νοσήματα των προσφυγόπουλων

Ευθ. Τσάμης: εμβολιασμός για όλα τα λοιμώδη νοσήματα των προσφυγόπουλων

“Nα υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός από το υπουργείο Υγείας για εμβολιασμό για όλα τα λοιμώδη νοσήματα των προσφυγόπουλων ανά την Ελλάδα” τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης.

Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από τα κρούσματα ελονοσίας σε 12 νομούς της χώρας μεταξύ των οποίων δήμων των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας και τον αποκλεισμό τους από την αιμοδοσία ο κ. Τσάμης , επισήμανε ότι ο θόρυβος είναι υπερβολικών και ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουν.

Ωστόσο τόνισε ότι υπάρχει θέμα με τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων που πλέον ζουν στη χώρα μας. “Στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε. ζουν δεκάδες παιδιά. Οι στρατιωτικοί γιατροί αλλά και εμείς ως σύλλογος και οι εθελοντές γιατροί κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τυχόν ασθένειες που παρουσιάζουν.

Όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ακριβές ιστορικό αυτών των παιδιών. Θα πρέπει να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας και να εφαρμοστεί σε τοπικό επίπεδο από τις Διευθύνσεις Υγείας” εξήγησε ο κ. Τσάμης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τρεις τραυματίες σε δύο τροχαία σε Βόλο και Κριθαριά - https://t.co/rcFnWNb953 -

  • Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε επιβάτες λεωφορείου - https://t.co/iYk14XF77E -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια της Αλοννήσου - https://t.co/v5UVol4Znr -

"Αλιεύοντας" την είδηση