Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Δώρισαν ζωή με μεταμόσχευση οργάνων
Δώρισαν ζωή με μεταμόσχευση οργάνων

Δώρισαν ζωή με μεταμόσχευση οργάνων

Τα όργανα των οικείων τους δώρισαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις το περασμένο Σάββατο οι συγγενείς ενός άνδρα και μιας γυναίκας που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσκομεία της Λάρισας (ενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ΙΑΣΩ).

Έτσι χάρισαν ζωή με τον θάνατό του ένας 71χρονος Λαρισαίος από τον οποίο η μεταμοσχευτική μονάδα ιατρών έλαβε τους δύο νεφρούς και
και μια 56χρονη από τη στην οποία επήλθε εγκεφαλικός θάνατος από εγκεφαλική αιμοραγία μετά από 3 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ ς. Από τη δότρια λήφθησαν οι δύο νεφροί και το ήπαρ.

Σύμφωνα με την νεφρολόγο στο ΙΑΣΩ ς και επί χρόνια διευθύντρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων Αθηνά όμπου, η διαδικασία ς οργάνων στον ιδωτικό τομέα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία για μια σειρά από λόγους. Ωστόσο, έγινε με και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το ήπαρ της δότριας μεταμοσχεύθηκε σε 45χρονη λήπτρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός σε 14χρονο αγόρι επίσης στο Ιπποκράτειο και ο άλλος νεφρός σε 45χρονο στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην , πάντα με τη σειρά προτεραιότητας που τηρείται στη του Ε.Ο.Μ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση