Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΥΓΕΙΑ / Δώρισαν ζωή με μεταμόσχευση οργάνων
Δώρισαν ζωή με μεταμόσχευση οργάνων

Δώρισαν ζωή με μεταμόσχευση οργάνων

Τα όργανα των οικείων τους δώρισαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις το περασμένο Σάββατο οι συγγενείς ενός άνδρα και μιας γυναίκας που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσκομεία της Λάρισας (Γενικό Λάρισας και ΙΑΣΩ).

Έτσι χάρισαν με τον θάνατό του ένας 71χρονος Λαρισαίος από τον οποίο η μεταμοσχευτική μονάδα ιατρών έλαβε τους δύο νεφρούς και
και μια 56χρονη από τη Σούρπη Μαγνησίας στην οποία επήλθε εγκεφαλικός από εγκεφαλική αιμοραγία μετά από 3 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Από τη δότρια λήφθησαν οι δύο νεφροί και το ήπαρ.

Σύμφωνα με την νεφρολόγο στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας και επί χρόνια διευθύντρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων Αθηνά Γόμπου, η διαδικασία δωρεάς οργάνων στον ιδωτικό τομέα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα δημόσια για μια σειρά από λόγους. Ωστόσο, έγινε με και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.

Το ήπαρ της δότριας μεταμοσχεύθηκε σε 45χρονη λήπτρια στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός σε 14χρονο αγόρι επίσης στο Ιπποκράτειο και ο άλλος νεφρός σε 45χρονο στο Λαϊκό στην , πάντα με τη σειρά προτεραιότητας που τηρείται στη λίστα του Ε.Ο.Μ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση