Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Δωρεά οφθαλμιατρικού μηχανήματος στο Δήμο Βόλου από Γάλλο Φιλέλληνα
Δωρεά οφθαλμιατρικού μηχανήματος   στο Δήμο Βόλου από Γάλλο Φιλέλληνα

Δωρεά οφθαλμιατρικού μηχανήματος στο Δήμο Βόλου από Γάλλο Φιλέλληνα

 

 

Στη προς το Δήμο ιατρικού μηχανήματος για οφθαλμ σύγχρονης τεχνολογίας και διαπιστευμένης επιστημονικής πιστότητας προέβη σήμερα ο άλλος οφθαλμίατρος Jerome Beaufils μετά από σχετική συνεννόηση που είχε προηγηθεί με την αρμόδια Αντιδημαρχία Κοινωνικής  Μέριμνας του Δήμου καθώς θα χρησιμοποιηθεί για την εξέταση αδύναμων οικονομικά  πολιτών.

 

Κάτοικος της πόλης Rivasalte της αλλίας ο Jerome Beaufils αποφάσισε με τη συνταξιοδότησή του να παραχωρήσει το οφθαλμιατρικό μηχάνημα συμμεριζόμενος τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης στη χ, σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης στην και τον πολιτισμό της Ελλάδας ενώ επέλεξε το Βόλο λόγω των στενών σχέσεων  με την αδελφοποιημένη γαλλική πόλη Le Mans, αλλά  και της μακρόχρονης σχέσης με τη λειτουργία από το 1904 της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», του Γαλλικού Ινστιτούτου και τη συνεχή λειτουργία Γαλλικού Προξενείου στο Βόλο.

 

Η παράδοση του ιατρικού μηχανήματος έγινε από τον ίδιο τον Γάλλο οφθαλμίατρο στο Δημαρχείο Βόλου, ενώ η παραλαβή του έγινε από τους αντιδημάρχους Κοινωνικής Μέριμνας Αν.Μπατζιάκα και Παιδείας – Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας  τόνισε ότι το μηχάνημα θα τοποθετηθεί στο Ιατρείο που σύντομα θα λειτουργήσει σε χώρο που θα ανακοινωθεί, ενώ δεν παρέλειψε ευχαριστώντας  τον  Γάλλο φιλέλληνα να τον προσκαλέσει εκ νέου για να διαπιστώσει τη χρήση και αξιοποίηση της ς του.

Από την πλευρά του ο κ.Jerome Beaufils ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία δεσμεύθηκε να έρθει και πάλι στο Βόλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση