Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Δημόσια τοιχογραφία για την ιδέα δωρεάς ιστών και οργάνων στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
Δημόσια τοιχογραφία για την ιδέα δωρεάς ιστών και οργάνων στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ

Δημόσια τοιχογραφία για την ιδέα δωρεάς ιστών και οργάνων στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ


Tο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης και της ομάδας (.gr), παρεμβαίνοντας στην και την κοινωνική πραγματικότητα της πόλης θα πραγματοποιήσουν με θέμα την ιδέα της δωρεάς ιστών και οργάνων. Η τοιχογραφία θα καλύψει την ενιαία επιφάνεια 500 τ.μ. πάνω από την είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ επί της οδού Αγ. Δημητρίου.

Την δημιουργία της τοιχογραφίας συντονίζει και υλοποιεί η ομάδα UrbanAct act με τη συμμετοχή των επώνυμων καλλιτεχνών Same84 και Apset.

Η Μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη θεραπευτική λύση για την τελικού σταδίου ανεπάρκεια καρδιάς, ήπατος και πνευμόνων και την επιλογής για την χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που χαρίζει χρόνια και ποιότητα ζωής στους νεφροπαθείς.

Χωρίς όμως τον ικανό αριθμό και κατάλληλων μοσχευμάτων, αυτή η θεραπευτική λύση δεν είναι εφικτή. Η έλλειψη μοσχευμάτων και το διαρκώς αυξανόμενο μεταμοσχευτικό χάσμα ανάμεσα στα διαθέσιμα προς μεταμόσχευση όργανα και τους υποψήφιους λήπτες, διευρύνεται συνεχώς και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά από το μέσο όρο δοτών της Ευρώπης (περίπου 20) και από χώρες με παρόμοια κοινωνικο-οικονομικά χαρακτηριστικά όπως η και η Κροατία. θεωρητικά οι περισσότεροι από τους συνανθρώπους μας διάκεινται θετικά προς την ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και μάλιστα ο κάθε ένας θα ήθελε να βρεθεί ένα μόσχευμα για το αγαπημένο του πρόσωπο σε περίπτωση ασθένειας.

Η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών εκτός φυσικά από τις παρεμβάσεις της πολιτείας συνδέεται με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού ως πράξη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης, αλτρουισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού τος της μεταμόσχευσης.

“Πιστεύουμε ότι η τοιχογραφία για την στο ΑΧΕΠΑ θα αποτελεί για πολλά χρόνια σημείο ς εικαστικής παρέμβασης και κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας” τονίζουν οι διοργανωτές.

Η τοιχογραφία εκκινείται τη Δευτέρα 3 Απριλίου και το κοινό μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τη δημιουργία της.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση