Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / ΔΙΚΕΠΡΕ: Αναγκαίες οι προλήψεις στα Κέντρα Πρόληψης
ΔΙΚΕΠΡΕ: Αναγκαίες οι προλήψεις στα Κέντρα Πρόληψης

ΔΙΚΕΠΡΕ: Αναγκαίες οι προλήψεις στα Κέντρα Πρόληψης

Συναντήσεις του Δ.Σ. του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης (ΔΙΚΕΠΡΕ) με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη και τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιο Θεοχάρη πραγματοποιήθηκαν  την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΙΚΕΠΡΕ και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία»,  Στέφανος Τζιμογιάννης, ο γεν. γραμματέας του Δ.Σ. και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Δ. Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα», Χρήστος Βαϊτσίδης, ο ταμίας του Δ.Σ. και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας «Ανέλιξη»,  Δημήτριος Βόσνος και το μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής»Ευθύμιος  Ζιγγιρίδης.

Στις συναντήσεις, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Πρόληψης σχετικά με τη μη δυνατότητα προσλήψεων νέου προσωπικού, κάτι το οποίο δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα σε πολλά από τα Κέντρα Πρόληψης, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο παραμένει σταθερό στην άποψη ότι το θεσμικό πλαίσιο πρέπει να παραμείνει το ίδιο, έχοντας άμεση πρόσβαση και επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.

Ασφαλώς το Δ.Σ. του Δικτύου θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικότερα τα Κέντρα Πρόληψης.

Τέλος, συζητήθηκε η αναγκαιότητα εκπόνησης ενιαίου εσωτερικού κανονισμού για τα Κέντρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυρ. Μητσοτάκης από Εύβοια: Ταχύτατα οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες - https://t.co/Vih1UHxNtH -

  • Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο κυκλικός κόμβος στα Φάρσαλα - https://t.co/KuubSgfJRQ -

  • Ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ- Κατεβάζει "ρολά" η εστίαση από τις 12 τα μεσάνυχτα στον Βόλο - https://t.co/774XuGBRpd -

"Αλιεύοντας" την είδηση