Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑΤΡΟΦΗ / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Διαβουλιμία: Η πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή
Διαβουλιμία: Η πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή

Διαβουλιμία: Η πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή

Παρά το γεγονός ότι η και ψυχιατρική κοινότητα δεν αναγνωρίζει τη διαβουλιμία ως επίσημο ιατρικό όρο, τουλάχιστον όχι ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου σημαντική με πιο «γνωστές» διατροφικές διαταραχές, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του , αφού εκτιμάται ότι περίπου το 40% των γυναικών με διαβήτη τύπου 1, ηλικίας μεταξύ 15-30 ετών, πάσχουν από διαβουλιμία.

Η διαταραχή περιγράφει τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 που επιλέγουν σκόπιμα να λαμβάνουν μικρότερη ινσουλίνης προκειμένου να ελέγξουν το βάρος τους. Η αυτή ενδέχεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιά στο σώμα του ατόμου που επιλέγει να το κάνει αυτό, καθώς θα μπορούσε να καταλήξει μέχρι και στην ανεπάρκεια οργάνων.

Κύρια συμπτώματα

Σύμφωνα με την οργάνωση DWED (Διαβητικοί με Διατροφικές Διαταραχές), που ασχολείται με τη διαβουλιμία και άλλες διατροφικές διαταραχές ατόμων με διαβήτη τύπου 1, υπάρχουν πολλά συμπτώματα που συνδέονται με τη διαταραχή αυτή, συμπτώματα που μπορεί να παραπέμπουν σε στην ανορεξία και τη , όπως και στην κατάχρηση ινσουλίνης.

Τα κυριότερα εξ αυτών σχετίζονται με τις συνεχείς αυξομειώσεις βάρους, τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια υπογλυκαιμίας, τους ακανόνιστους κύκλους περιόδου, τις συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα, τις του ουροποιητικού συστήματος, την ανορεξία, την ναυτία, την , την αφυδάτωση και την ξηροδερμία, καθώς και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Self – test: Νέα πραγματικότητα για χιλιάδες εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, εστίαση, Δημόσιο… - https://t.co/yiz3yHMyYu -

  • Συνάντηση και με Ερντογάν θα έχει ο Ν. Δένδιας #ΝίκοςΔένδιας - https://t.co/a6YS6UgKyp -

  • Τα Βραβεία και οι Έπαινοι του διαγωνισμού φωτογραφίας, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων… - https://t.co/2AbCOHgKfY -

"Αλιεύοντας" την είδηση