Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Συμβουλές διατροφής για μια απολαυστική… Τσικνοπέμπτη
Συμβουλές διατροφής για μια απολαυστική… Τσικνοπέμπτη

Συμβουλές διατροφής για μια απολαυστική… Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη έχει ταυτισθεί παραδοσιακά με την υπερκατανάλωση κρέατος λίγες μέρες πριν τη ηστεία.Πόσοι όμως κάνουμε ;

Ωστόσο, ακόμη κι αν η ημέρα επιβάλλει παϊδάκια, λουκάνικα, και κοκορέτσια, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς:

  1. Προτιμήστε την ίδια μέρα το μεσημέρι την κατανάλωση σαλάτας ή οσπρίων ή ζυμαρικών ή ρυζιού.
  2. Επιλέξετε τα κρέατα που θα καταναλώσετε να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερο όπως κοτόπουλο, ψαρονέφρι, μπριζόλα. Σε όλα τα είδη κρεάτων, μπορείτε να αφαιρείτε το δέρμα και το ορατό .
  3. Η ημέρα λέγεται Τσικνοπέμπτη και είναι για να ψήσετε κρέας. ι' αυτό δεν έχουν θέση στο τραπέζι , πίτες, πατάτες τηγανητές…Προσθέτουν θερμίδες και λίπος, χωρίς να τηρούν την παράδοση…Συνδυάστε τα  ψητά κρέατα με μπόλικο λεμόνι, φρέσκιες σαλάτες και βραστά λαχανικά εποχής.Προτιμήστε για συνοδεία πατάτες φούρνου, μαγειρεμένες ξεχωριστά από τα κρέατα, πλούσιες σε μυρωδικά και λεμόνι!
  4. Προσοχή στο επιδόρπιο. Προτιμήστε αυτό που έχει τα λιγότερα λιπαρά, όπως το γιαούρτι ή τα φρούτα ή το γλυκό του κουταλιού.
  5. Ο εγκέφαλος χρειάζεται 20-30 λεπτά για να λάβει το μήνυμα του κορεσμού.Το πήρατε το μήνυμα;
  6. Την επόμενη μέρα, προτιμήστε ως κύριο πιάτο ή ζυμαρικά ή βραστά λαχανικά. Το ίδιο, θα ήταν καλό να κάνετε και όλη την υιπη εβδομάδα, μην καταναλώνοντας κόκκινο κρέας,
  7. Αν μείνετε , η καλύτερη επιλογή είναι να ψήσετε στο γκριλ του φούρνου.Όλα τα λιπαρά θα λιώσουν και θα στάξουν ,αντίθετα με το ψήσιμο στο ταψί.
  8. Τέλος, η καλή παρέα είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσετε καλά σήμερα.

Tο διατροφικό tip της ημέρας

Ένα καλό μαρινάρισμα πριν το ψήσιμο είναι χρήσιμο. Έτσι δίνετε πιο πλούσια γεύση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το μαρινάρισμα είναι προστατευτικό έναντι των ουσιών που παράγονται με το ψήσιμο σε υψηλή φωτιά (Προσοχή στα κάρβουνα!).Το ίδιο προστατευτικό είναι και το λεμόνι κατά το σερβίρισμα.

Υ.Σ.Ένα-δύο ποτηράκια κρασί επιτρέπονται

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση