Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Ποιοτικό.. street food
Ποιοτικό.. street food

Ποιοτικό.. street food

Αποκλείεται να σου συμβεί πλέον στο κέντρο της ς να μείνεις νηστικός. Εκτός από τα δεκάδες μπαράκια και καφέ που γεμίζουν κόσμο, το ιστορικό κέντρο έχει πλέον πληθώρα επιλογών αυτού που συνηθίσαμε να λέμε street food.

Και τώρα, δεν μιλάμε μόνο για σουβλάκια, μπέργκερ και τυρόπιτες, αλλά για μια ποικιλία γεύσεων που παραπέμπει σε μια κουλτούρα «φαγητού » όπως σε άλλες πρωτεύουσες. Η οικονομική κρίση αλλά και η παρόμοια τάση που υπάρχει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό έχουν δημιουργήσει ένα ανάλογο φαινόμενο πλέον και στην . έοι αλλά και παλιοί εστιάτορες στρέφονται σε μια ποιοτική μεν, αλλά φθηνότερη κουζίνα , που ξέρουν ότι δεν θα χάσει ποτέ την πελατεία της, όσο δύσκολο κι αν είναι το οικονομικό περιβάλλον. Ακόμη και γνωστοί σεφ βάζουν στα μενού τους πιν με άρωμα street food και σχεδιάζουν να μπουν σε μια τέτοια αγορά.

Αυτό, άλλωστε, είναι και το χαρακτηριστικό της νέας πιάτσας που δημιουργείται στο ιστορικό κέντρο. Οτι μπαίνουν όλο και περισσότερες νέες με γρήγορο μεν, αλλά όχι πρόχειρο, γενικά φθηνό -σίγουρα με καλό value for money- σε μικρά καταστήματα, τα οποία ανοίγουν άνθρωποι χωρίς να φοβούνται το ρίσκο.

Περισσότερα από 20 «στριτφουντάδικα» όλων των ειδών μπορεί κανείς να βρει πλέον στο τρίγωνο μεταξύ Πραξιτέλους, Περικλέους και Κολοκοτρώνη. Από τα σάντουιτς του Metropolis στη Βουλής μέχρι τα φαλάφελ της Αιόλου, την ποικιλία του Just Made, τα εξαιρετικά μπέργκερ του Food Street στην Καλαμιώτου και τα fish 'n' chips στη Χρυσοσπηλιωτίσσης, το ιστορικό τρίγωνο γίνεται «μέκκα» των γεύσεων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση