Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Σεμινάριο “Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Επίπεδο Ι”
Σεμινάριο “Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Επίπεδο Ι”

Σεμινάριο “Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – Επίπεδο Ι”

 

Με απαίτηση του ΕΚ 852/2004 και σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΑ 14708/10-08-2007 όσοι εργάζονται σε θέσεις χειρισμού τροφίμων υποχρεούνται να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο κατάρτισης σε θέματα τροφίμων που αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας, την παρ ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή.

Σκοπός σεμιναρίου:

Σκοπός του σεμιναρίου, είναι η κατάλληλη εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων σύμφωνα με την ΥΑ 14708/10-08-2007/ 1616/Β/17-08-2007. Η εκπαίδευση θα αφορά θέματα υγιεινής και ασφαλείας των τροφίμων σε όλα τα στάδια της τροφικής αλυσίδας, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή.

Η εκπαίδευση στην Υγιεινή και την Ασφάλεια των Τροφίμων επιβάλλεται από τα σύγχρονα πακέτα Διαχείρισης Ασφάλειας των Τροφίμων (π.χ. ISO 22000, BRC, IFS) και ελέγχεται συστηματικά κατά τις επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες κρατικές Ελεγκτικές Αρχές, όπως τον . και τις αρμόδιες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Διευθύνσεις Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειών.
Περιεχόμενα Σεμιναρίου:
– Εισ στην τροφίμων
– Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
– Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδιση τους
– Ατομική υγιεινή & συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
– Το εργασιακό
– Πρακτικές καθαρισμού
– Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
– Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων

Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες

Πρωινό Τμήμα: Τρίτη 15 & Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 8:30 – 13:30
Απογευματινό Τμήμα: Δευτέρα 14 & Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 17:00 – 22:00

Τόπος υλοποίησης: Κ. Καρτάλη 150 (μεταξύ Ανθ. Γαζή & ς)

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 80,00€, εκ των οποίων τα 30,00€ αποτελούν το κόστος εξέτασης, το οποίο και καταβάλλεται στον . αφού μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, διενεργούνται γραπτές από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και χορηγείται το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Εγγραφές εώς 4 Αυγούστου!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση