Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020
Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020

Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (Α) αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά μέχρι το 2020, με σημείο αναφοράς το 2015.

Η πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020 ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των Κρατών – Μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων και στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης .

Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA) τον Φεβρουάριο 2017.

Ο κλάδος των αναψυκτικών στην έχει πετύχει μείωση κατά 12% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά του την περίοδο 2000-2015, και έχει δεσμευτεί σε περαιτέρω μείωση κατά 10% μέχρι το 2020.Στη δέσμευση του Α θα μετράται η περιεκτικότητα σε ζάχαρη ανά 100ml με βάση τον όγκο πωλήσεων, ενώ η πρό θα παρακολουθείται από ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα.

H Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας χαιρετίζει την αξιόλογη προσπάθεια του για μείωση της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά. Ο της ΕΙΕΠ Λεωνίδας Λαναράς θεωρεί ότι η στοχευμένη αυτή του θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην πρόληψη της νόσου της παχυσαρκίας  και ιδιαίτερα της παιδικής παχυσαρκίας, που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει επιδημική μορφή στη χ μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση