Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020
Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020

Πρωτοβουλία για μείωση 10% της ζάχαρης μέχρι το 2020

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών () αναλαμβάνει εθελοντική δέσμευση για μείωση κατά 10% της ς στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα , παγωμένο τσάι και προϊόντα έτοιμου καφέ, αθλητικά και ενεργειακά ποτά μέχρι το 2020, με σημείο ς το 2015.

Η πρωτοβουλία για μείωση 10% της ς μέχρι το 2020 ανταποκρίνεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με την πρόσληψη ζάχαρης και στην πρόσκληση των Κρατών – Μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη προσέγγιση στην ανασύνθεση των προϊόντων τροφίμων και στην οποία περιλαμβάνεται η μείωση της ζάχαρης .

Παράλληλα, προστίθεται στις προσπάθειες μείωσης της ζάχαρης στο πλαίσιο της δέσμευσης που ανέλαβε η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Βιομηχανιών Αναψυκτικών (UNESDA) τον Φεβρουάριο 2017.

Ο κλάδος των αναψυκτικών στην Ευρώπη έχει πετύχει μείωση κατά 12% της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα του την περίοδο 2000-2015, και έχει δεσμευτεί σε περαιτέρω μείωση κατά 10% μέχρι το 2020.Στη δέσμευση του θα μετράται η μέση περιεκτικότητα σε ζάχαρη ανά 100ml με βάση τον όγκο πωλήσεων, ενώ η πρόοδός θα παρακολουθείται από ανεξάρτητο ελεγκτικό φορέα.

H Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας χαιρετίζει την αξιόλογη προσπάθεια του ΣΕΒΑ για μείωση της ζάχαρης στα ανθρακούχα και μη ανθρακούχα αναψυκτικά. Ο Πρόεδρος της ΕΙΕΠ Λεωνίδας Λαναράς θεωρεί ότι η στοχευμένη αυτή ενέργεια του ΣΕΒΑ θα συμβάλει ουσιαστικά τόσο στην αντιμετώπιση όσο και στην πρόληψη της νόσου της ς  και ιδιαίτερα της παιδικής ς, που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει επιδημική μορφή στη χ μας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση