Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Το πρώτο κρασί στον κόσμο παρασκευασμένο από ινδική κάνναβη και σταφύλι
Το πρώτο κρασί στον κόσμο παρασκευασμένο από ινδική κάνναβη και σταφύλι

Το πρώτο κρασί στον κόσμο παρασκευασμένο από ινδική κάνναβη και σταφύλι

Εσείς πως προτιμάτε το κρσί σς; Άλλοι λατρεύουν τα δροσιστικά λευκά και τα σπιρτόζικά ροζέ και πολλοί προτιμούν το γεμάτο σώμα και τις νότες ξύλου και φρούτων που δίνουν τα κόκκινα. Τι συμβαίνει όμως με το ;

Πρόκειται για ένα και μοναδικό στον κόσμο, παράγεται στην Καλοφόρνια και φαίνεται πως παίρνει το χρώμα του από την αλληλεπίδραση με την ινδική Κάνναβη.

Η μελέτη για τις επιδράσεις της μαριχουάνα στον οργανισμό έχει δείξει πολλά ευεργετικές επιδράσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλές περιοχές του κόσμου, μεταξύ αυτών και μια σειρά από πολιτείες των έχουν επιτρέψει τη χρήση της για φαρμακευτικούς λόγους. Το αποκαλούμενο κάνναβης λοιπόν, είναι ένα προϊόν που στοχεύει σε αυτή την ευεξία, σύμφωνα πάντα με τους παραγωγούς του.images

Παράγεται από την ένωση βιολογικής κάνναβης και εκλεκτών σταφυλιών. Οι χαμηλές ζύμωσης του μούστου, μαζί με τη μαριχουάνα, διατηρούν όλες τις θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού – σύμφωνα πάντα με τους παραγωγούς του και το Insider – χωρίς όμως τα υψηλά επίπεδα της ψυχοτρόπας ουσίας THC που συναντάται στο ναρκωτικό. Αποτέλεσμα; Ένα γλυκό ποτό, που προσφέρει φυσική σωματική ανάταση, αντί για νοητική θολούρα, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους εισπνεόμενους τύπους κάνναβης.

Ο τρόπος παρς του

Η βιολογική μαριχουάνα δένεται σε «τσατίλα», παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται στην τυροκομία και προστίθεται στο βαρέλι με το μούστο, όπου παραμένει κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, αλλά και της ξεκούρασης του κρασιού για περίπου έναν χρόνο. Όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για ένα έντονο κρασί, που μπορεί να μοιάζει ιδιαίτερο στην αρχή, ωστόσο προκαλεί την ευεξία άμεσα, ενώ προσφέρει έναν γαλήνιο και υπέροχο ύπνο. Οι του αναφέρουν πως διατηρεί τις ευεργετικές ιδιότητες και από τους δύο… κόσμους: αποτελεί ένα εξαίρετο προϊόν οινοποίησης, φέροντας και τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης.

Αν ποτέ ταξιδέψετε για την Καλιφόρνια, ίσως να μπορέσετε να δοκιμάσετε το κρασί. Ωστόσο, η τιμή του είναι αρκετά αλμυρή, καθώς μπορεί να στοιχίσει ως και 400 δολάρια το μισό μπουκάλι.

Πηγή: econews.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση