Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Πανεύκολο αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κύμινο και μέλι
Πανεύκολο αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κύμινο και μέλι

Πανεύκολο αρνίσιο μπούτι στο φούρνο με κύμινο και μέλι

Προετοιμασία: 10΄, Ψήσιμο: 1 + 45΄

Υλικά:

  • 1 μπούτι αρνιού, περίπου 2,2 – 2,5 κιλά, ολόκληρο
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο, σε σκόνη
  • 60 γρ. θυμαρίσιο
  • 40 ml
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° . Aλείφουμε το αρνί με το και το , το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο.

Τυλίγουμε σε λαδόκολλα, το βάζουμε σε ένα ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 1½ , μέχρι να μαλακώσει.

Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, προσεκτικά για να μην καούμε, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί όπως μας αρέσει.

Κουσκούς με χουρμάδες, κουκουνάρι και δυόσμο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 700 ml ζωμό κότας* (βλ. πιο κάτω) μέχρι να κοχλάσει. Αποσύρουμε και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ, ρίχνουμε 500 γρ. κουσκούς, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να πιει τα υγρά. Το αφρατεύουμε με 2 πιρούνια. Προσθέτουμε 150 γρ. ξερούς χουρμάδες, ψιλοκομμέ (εξαιρετικοί οι βασιλικοί του Ισραήλ), 3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο, 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 50 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 60 ml και αλατοπίπερο.

*Ζωμός κότας: Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε, σε 1 κουταλιά λάδι, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο και 1 καρότο σε ροδέλες, για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 10 – 12 φτερούγες κοτόπουλου ή 1 μέτριο κοτόπουλο σε κομα, 2 δαφνόφυλλα, 3 ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού, 3 ολόκληρα κλωνάρια άνηθου και 3 – 4 λίτρα νερό. Αφήνουμε το ζωμό να σιγοβράσει για 50 – 60 λεπτά, ενώ ξαφρίζουμε.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση