Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Οδηγός νηστείας
Οδηγός νηστείας

Οδηγός νηστείας

 Οι νηστείες της Εκκλησίς μς είναι μια καλή ευκαιρία για βελτίωση των βιοχημικών δεικτών μας, απώλεια λίπους, απώλεια βάρους, βελτίωση ς και ευεξίας.

Αρκεί να γνωρίζουμε, με τι θα αντικαταστήσουμε τις τροφές που λείπουν από το διαιτολόγιό μας κατά τη διάρκεια της ς, για να μην έχουμε έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, και κυρίως σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη Β12 (είναι μια βιταμίνη που περιέχεται μόνο σε ζωικά τρόφιμα).

Πρωτεϊνη, θα πάρουμε από τα θαλασσινά, τα οστρακοειδή, και συνδυασμούς οσπρίων με δημητριακά (ρύζι, ψωμί, πατάτα, ζυμαρικό), οσπρίων με ξηρούς καρπούς, δημητριακών με σπόρους (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο), δημητριακών με προϊόντα σόγιας.

Ασβέστιο, θα πάρουμε από τους ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα τα , και από το σουσάμι και τα προϊόντα του (ταχίνι, χαλβάς).

Σίδηρο, θα πάρουμε από τα θαλασσινά και τα οστρακοειδή (στρείδια), τα και από τρόφιμα όπως ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σκόνη κακάο, κάσιους, σταφίδες, φράουλες, ψητή πατάτα, μπρόκολο, σπανάκι, , προϊόντα ολικής άλεσης.

  • Συνίσταται η κατανάλωση πηγών βιταμίνης C μαζί με τα τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο για καλύτερη απορρόφησή του, ειδικά για τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης (χυμός εσπεριδοειδών,ν, πιπεριά, λεμόνι, , , πορτοκάλι, μανταρίνι, γκρέιπ φρουτ).
  • Δε συνίσταται η λήψη καφέ ή τσαγιού ταυτόχρονα με το γεύμα.

Β12, θα πάρουμε από τα θαλασσινά ή τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση