Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Μπολονέζ με κιμά από στήθος κοτόπουλου
Μπολονέζ με κιμά από στήθος κοτόπουλου

Μπολονέζ με κιμά από στήθος κοτόπουλου

Η έν Ισμυρνόγλου μ́ς δείχνει ένα κόλπο για να μη στεγνώσει ο κιμάς από στήθος κοτόπουλου και να γίνει η ελαφριά μπολονέζ μας ζουμερή και πεντανόστιμη

Επιλέξαμε τον εν λόγω κιμά να τον κάνουμε με σάλτσα ντομάτας.

Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ετοιμάζουμε μια σάλτσα ντομάτας ως εξής: σοτάρουμε σε 50 ml ελαιόλαδο, 1 τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.

Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα.

οστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι και βράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς.

Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.

Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τη σάλτσα (ή παράλληλα, για να κερδίζουμε χρόνο), βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα ή ένα ευρύχωρο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Βάζουμε τα 500 γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου και τον καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με έντονες κινήσεις ώστε να γίνει σπυρωτός.

Κατά το καβούρδισμα, ο κιμάς από ροζέ θα ασπρίσει και εν συνεχεία θα αποκτήσει ανοιχτή μπεζ απόχρωση. Δεν πρόκειται να ροδίσει ιδιαίτερα και ούτε χρειάζεται να επιμείνουμε, γιατί μπορεί να στεγνώσει. Η διαδικασία αυτή δεν θα μας πάρει πάνω από 7-8λεπτά.

Όταν τον καβουρδίσουμε και πιει τα υγρά που θα βγάλει, αδειάζουμε στο σκεύος με τον κιμά τη σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη, μαγειρεμένη. Αφήνουμε το όλον να πάρει μια βράση ώστε να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε.

Δεν βράζουμε παραπάνω, γιατί ο κιμάς έχει ήδη μαγειρευτεί με το καβούρδισμα μέσα στα υγρά του. Μην ξεχνάμε πως γενικά το στήθος κοτόπουλου θέλει σύντομο μαγείρεμα. Αν το μαγειρέψουμε περισσότερο, θα στεγνώσει και η υφή του θα είναι σαν λάστιχο.

Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου ή άλλου μυρωδικού της αρεσκείας μας και, αν θέλουμε, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον, ώστε να γυαλίσει και να «γλυκάνει»η σάλτσα, και ανακατεύουμε. Η light μπολονέζ μας είναι έτοιμη και αρκούντως ζουμερή.

20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

ια τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. ια την μπολονέζ με κιμά από κοτόπουλου, σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σοτάρουμε σε 50 ml ελαιόλαδο 1 τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη μαυρίσει και πικρίσει.
  3. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα.
  4. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη ή θυμάρι και βράζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μελώσει χωρίς να στεγνώσει εντελώς.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε τη σάλτσα στο μάτι ώστε να μένει ζεστή.
  6. Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία με τη σάλτσα (ή παράλληλα, για να κερδίζουμε χρόνο), βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα ή ένα ευρύχωρο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  7. Βάζουμε τον κιμά από στήθος κοτόπουλου και τον καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς με έντονες κινήσεις ώστε να γίνει σπυρωτός.
  8. Κατά το καβούρδισμα, ο κιμάς από ροζέ θα ασπρίσει και εν συνεχεία θα αποκτήσει ανοιχτή μπεζ απόχρωση.
  9. Δεν πρόκειται να ροδίσει ιδιαίτερα και ούτε χρειάζεται να επιμείνουμε, γιατί μπορεί να στεγνώσει. Η διαδικασία αυτή δεν θα μας πάρει πάνω από 7-8 λεπτά.
  10. Όταν τον καβουρδίσουμε και πιει τα υγρά που θα βγάλει, αδειάζουμε στο σκεύος με τον κιμά τη σάλτσα ντομάτας που είναι έτοιμη, μαγειρεμένη.
  11. Αφήνουμε το όλον να πάρει μια βράση ώστε να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε.
  12. Δεν βράζουμε παραπάνω, γιατί ο κιμάς έχει ήδη μαγειρευτεί με το καβούρδισμα μέσα στα υγρά του. Μην ξεχνάμε πως γενικά το στήθος κοτόπουλου θέλει σύντομο μαγείρεμα. Αν το μαγειρέψουμε περισσότερο, θα στεγνώσει και η υφή του θα είναι σαν λάστιχο.
  13. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού ή δυόσμου ή άλλου μυρωδικού της αρεσκείας μας και, αν θέλουμε, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον, ώστε να γυαλίσει και να «γλυκάνει»η σάλτσα, και ανακατεύουμε.
  14. Η light μπολονέζ μας είναι έτοιμη και αρκούντως ζουμερή.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση