Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Ιταλίδα βουλευτής κατά της χορτοφαγίας
Ιταλίδα βουλευτής κατά της χορτοφαγίας

Ιταλίδα βουλευτής κατά της χορτοφαγίας

Μι Ιτλίδα πολιτικός προτείνει τη θέσπιση νομοθεσίας που θα απαγορεύει στους να επιβάλλουν στα τους τη χορτοφαγία ή άλλες ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Η Ελβίρα Σαβίνο, βουλευτής της Φόρτσα Ιτάλια, προτείνει νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι που δεν θα τρέφουν σωστά τα που είναι μικρότερα των 16 ετών θα καταδικάζονται σε εξαετή κάθειρξη. Μεταξύ των επικίνδυνων διατροφικών συνηθειών περιλαμβάνεται η χορτοφαγία (χωρίς κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά ή άλλα ζωικά προϊόντα), η οποία, όπως επισημαίνει η Σαβίνο, μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά ελλείψεις σιδήρου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β12.

Η Σαβίνο, η οποία ασχολούνταν με τις δημόσιες σχέσεις προτού γίνει βουλευτής το 2008, αναφέρει στην πρόταση νόμου ότι η πεποίθηση πως η χορτοφαγική δίαιτα είναι επωφελής για την διαδίδεται διαρκώς όλο και περισσότερο στην Ιταλία. Η Ιταλική Εταιρεία Διατροφικών Επιστημών απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Σαβίνο, τονίζοντας ότι οι δίαιτες που είναι πολύ πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία από τις χορτοφαγικές δίαιτες.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε μετά τη δημοσιο κρουσμάτων υποσιτισμού εξαιτίας χορτοφαγίας. Γονείς στο έχασαν την του ενός έτους παιδιού τους, το οποίο μεγάλωνε με χορτοφαγική δίαιτα, όταν βρέθηκε ότι ήταν πολύ υποσιτισμένο, ενώ ένα άλλο παιδί δύο ετών στη Γένοβα νοσηλεύτηκε στην εντατική εξαιτίας έλλειψης βιταμινών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση