Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » H Νευροανάδραση στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής
H Νευροανάδραση στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής

H Νευροανάδραση στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής

του Δημήτρη Μπερτζελέτου
Πέρα από τα δημοφιλή θεραπευτικά οφέλη της Νευροανάδρασης (άγχος, κατάθλιψη, πανικούς, μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμός και άλλα), φαίνεται να ωφελεί και άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής.
Με τον όρο διαταραχές πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία), εννοούμε τις ψυχικές διαταραχές που αποκλίνουν από τις μη αναμενόμενες διατροφικές συνήθειες. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι 11 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από κάποιου είδους διαταραχή στην πρόσληψη τροφής.
Η είναι γνωστό ότι «εργάζεται» για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του εγκεφάλου, βοηθώντας τον να αναδιοργανωθεί, να βελτιώσει την λειτουργικότητά του έτσι ώστε η αντιμετώπιση πολλών καταστάσεων όπως βεβαίως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία να αντιμετωπιστούν πολύ πιο εύκολα. Η Νευροανάδραση είναι η εφαρμογή των νευροεπιστημών, μια  μη παρεμβατική μέθοδος  και χωρίς παρενέργειες.  Η δε ιατρική ακαδημία των ΗΠΑ την έχει κατατάξει εξίσου αποτελεσματική με την όποια φαρμακευτική αγωγή.
Τι σημαίνει καλύτερη προσαρμοστικότητα και ευελιξία του εγκεφάλου για τη ζωή μας; Οι περισσότεροι άνθρωποι με τη βοήθεια της Νευροανάδρασης παρατηρούν αποκατάσταση στα προβλήματα ύπνου, αντιμετώπιση άγχους, ενώ μπορούν να ξεπερνούν ακόμα και συμπτώματα της κατάθλιψης. Η Νευροανάδραση συνοδευόμενη από τις ορθές επιλογές διατροφής και την άσκηση επιφέρουν βελτίωση στις ορμονικές δυσλειτουργίες και στην εγκεφαλική λειτουργία. Με τη χρήση των νευροεπιστημών της διαιτολογίας, της νευρολογίας έχουμε μία ολιστική αντιμετώπιση ψυχογενών διαταραχών, με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε κατακόρυφα την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσλειτουργικής διατροφής.
   Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος, MSc, MEd
πηγή:palladion-rehab.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση