Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » H Νευροανάδραση στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής
H Νευροανάδραση στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής

H Νευροανάδραση στην αντιμετώπιση των διαταραχών πρόσληψης τροφής

του Δημήτρη Μπερτζελέτου
Πέρα από τα δημοφιλή θεραπευτικά οφέλη της Νευροανάδρασης (, , πανικούς, μαθησιακές δυσκολίες, και άλλα), φαίνεται να ωφελεί και άτομα με δια πρόσληψης τροφής.
Με τον όρο δια πρόσληψης τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία), εννοούμε τις ψυχικές διαταραχές που αποκλίνουν από τις μη αναμενόμενες διατροφικές συνήθειες. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι 11 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από κάποιου είδους διαταραχή στην πρόσληψη τροφής.
Η Νευροανάδραση είναι γνωστό ότι «εργάζεται» για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του εγκεφάλου, βοηθώντας τον να αναδιοργανωθεί, να βελτιώσει την λειτουργικότητά του έτσι ώστε η αντιμετώπιση πολλών καταστάσεων όπως βεβαίως η νευρική ανορεξία και η βουλιμία να αντιμετωπιστούν πολύ πιο εύκολα. Η Νευροανάδραση είναι η εφαρμογή των νευροεπιστημών, μια  μη παρεμβατική μέθοδος  και χωρίς παρενέργειες.  Η δε ιατρική ακαδημία των ΗΠΑ την έχει κατατάξει εξίσου αποτελεσματική με την όποια φαρμακευτική .
Τι σημαίνει καλύτερη προσαρμοστικότητα και ευελιξία του εγκεφάλου για τη μας; Οι περισσότεροι άνθρωποι με τη βοήθεια της Νευροανάδρασης παρατηρούν αποκατάσταση στα προτα ύπνου, αντιμετώπιση άγχους, ενώ μπορούν να ξεπερνούν ακόμα και συμπτώματα της ς. Η Νευροανάδραση συνοδευόμενη από τις ορθές επιλογές διατροφής και την άσκηση επιφέρουν βελτίωση στις ορμονικές δυσλειτουργίες και στην εγκεφαλική λειτουργία. Με τη χρήση των νευροεπιστημών της διαιτολογίας, της νευρολογίας έχουμε μία αντιμετώπιση ψυχογενών διαταραχών, με τον τρόπο αυτό αυξάνουμε κατακόρυφα την αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσλειτουργικής διατροφής.
   Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος είναι κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος, MSc, MEd
πηγή:palladion-rehab.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση