Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Γευστική σπανακόπιτα με φέτα
Γευστική σπανακόπιτα με φέτα

Γευστική σπανακόπιτα με φέτα

Τι να φας για δεκατιανό στην δουλειά; Τι να δώσεις στα για το κολατσιό του υ; Γιατί δεν φτιάχνεις την δική σου πίτα στο ; Είναι τόσο νόστιμη και για τους περισσότερους αγαπημένη ιδίως όταν είναι με φύλλο ανοιγμένο με τα χεράκια σου.

Υλικά για την γέμιση

1 kg σπανάκι

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

500γρ τριμμένη

1 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

μισό φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Μισό φλυτζάνι του τσαγιού

2 αυγά

Υλικά για το φύλλο

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλυτζανάκι του καφέ

ερό (όσο χρειάζεται το αλεύρι)

1 κ.γ. αλάτι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για την γέμιση: Καθαρίζουμε, πλένουμε  και κόβουμε το σπανάκι. Του βάζουμε αλάτι και το ζυμώνουμε για να φύγει το περίσσιο νερό. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα φρέσκα και το ξερά κρεμμύδια, τον δυόσμο, τον άνηθο, την τριμμένη , το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα καλά.

Για το φύλλο: Σε μία λεκανίτσα, ρίχνουμε το αλεύρι το νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει μαλακή ζύμη) το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα ζυμώνουμε. Μετά  φτιάχνουμε την ζύμη σε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε για να ξεκουραστεί η ζύμη για μισή ώρα. Μετά ανοίγουμε το φύλλο με το μπλάστρη από κάθε μπαλίτσα αφού την έχουμε αλευρώσει.

Βάζουμε το πρώτο φύλλο που ανοίξαμε στο ταψί, το λαδώνουμε  και βάζουμε την γέμιση που φτιάξαμε. Ανοίγουμε τα υιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.  Στο τέλος το κόβουμε τετράγωνα κομμ (το μαχαίρι δεν πρέπει να φτάσει μέχρι το τελευταίο φύλλο) για να μπορεί να αναπνεύει η σπανακόπιτα και να ψηθούν όλα τα φύλλα. Το ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς. .

Πηγή: evripidou.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση