Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά «Μικροί γαστρονόμοι εν δράσει …»
Ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά «Μικροί γαστρονόμοι εν δράσει …»

Ετήσιος διαγωνισμός μαγειρικής για παιδιά «Μικροί γαστρονόμοι εν δράσει …»

Διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016ο  στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, Μελισσάτικα, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς και  Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» σε με το Boutique Training Center, άλλες επιχειρήσεις και φορείς της Μαγνησίας.

Επιδίωξη των οργανωτών είναι ο διαγωνισμός να αποτελέσει ένα νέο καινοτόμο θεσμό που θα προσεγγίζει δημιουργικά τους μαθητές και αυριανούς καταναλωτές, συμβάλλοντας έτσι ώστε να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις που θα έχουν ως στόχο να ενισχύσουν καλές πρακτικές που προωθούν την αγωγή του καταναλωτή.

Στόχος του διαγωνισμού είναι τα παιδιά της Μαγνησίας να γνωρίσουν την παράδοση του τόπου αι τις ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις. Βασική επιδίωξη είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα υλικά, τις γεύσεις και τις μυρωδιές της παραδοσιακής Μεσογειακής Διατροφής και Μαγνησιώτικης Κουζίνας, καθώς και να εκτιμήσουν μέσα από τη διαδικασία αυτή την αξία του υγιεινού σπιτικού φαγητού.

ια την διεξαγωγή του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος, ενώ για  λόγους ασφαλείας θα υπάρχει παιδίατρος κατά τις ώρες του διαγωνισμού, καθώς και για την επίτευξη των στόχων του διαγωνισμού. Κάθε χρόνο η εκδήλωση θα έχει ένα θέμα για καλύτερη εξειδίκευση. Φέτος ή θεματική μας είναι το Πήλιο.

Πλαίσιο υλος

Ο χαρακτήρας και η επιδίωξη της ς αυτής είναι να ενημερωθούν οι γονείς των παιδιών για την πραγματο του «1ου ετήσιου διαγωνισμού μαγειρικής για παιδιά», με δωρεάν συμμετοχή, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα.

Με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό  τα παιδιά της Μαγνησίας, θα κατανοήσουν την διατροφική αξία της Μεσογειακής διατροφής, την σπουδαιότητα των τοπικών προϊόντων και γεύσεων και μέσα από μια ομαδική βιωματική διαδικασία θα ξεπεράσουν στερεότυπα ζητημάτων φύλου και υπέρ ς του πρόχειρου φαγητού (φάστ φουντ ή σλόου φουντ), ενώ παράλληλα να αναδειχθούν ζητήματα άμιλλας, ανάπτυξης δεξιοτήτων και στοιχείων της τοπικής γαστρονομικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ηλικιακές ομάδες

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε 2 ηλικιακές κατηγορίες:

στις ηλικίες  έως 8 ετών με τη βοήθεια του γονιού χωρίς πρόκριση στο δεύτερο γύρο,

στις ηλικίες από 9 έως 12 ετών,

Θα υπάρχει και δυνατότητα συμμετοχής παιδιών ΑμεΑ

Μεθοδολογία διαγωνισμού

Ο φετινός διαγωνισμός έχει σαν θέμα το Πήλιο. Θα διεξαχθεί σε 2 γύρους/φάσεις. Η πρώτη φάση ονομάζεται «Πολιτισμός των εύσεων» όπου  όλοι οι διαγωνιζόμενοι δημιουργούν σε πραγματικό χρόνο (live)  τις συνταγές που ήδη έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά μπροστά στην επιτροπή των κριτών, παράλληλα με άλλους συμμετέχοντες.

Η δεύτερη φάση ονομάζεται «Μικρομαγειρέματα» θα διαγωνιστούν οι 5 μικροί «Σεφς» με την καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη φάση. Στην φάση «Μικρομαγειρέματα»,  θα υποβληθούν σε ένα «Mystery Cooking Challenge» όπου και θα ετοιμάσουν πιάτο με συγκεκριμένα τοπικά υλικά που θα τους δοθούν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί έπαινος για την προσπάθεια, ενώ αναδειχθούν πολλοί νικητές.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το Δημόσιο Ι.Ε.Κ., όπου θα παρουσιάσει την Παρασκευή εδεσμάτων τα οποία θα προσφέρει στους παριστάμενους.

Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια για τη συμμετοχή και άλλων επιχειρήσεων.

Η όλη δράση θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 15.00, ενώ θα υπάρχουν και παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και γνώσης.

Ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον μεμονωμένων μαθητών αλλά και Σχολικών τάξεων, ενώ συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016.

Την ίδια ημέρα, στις 7.οο τα βράδυ, καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες, μαζί με τους γονείς τους, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για την Αγιορείτικη διατροφή με τον πατέρα Επιφάνιο Μυλοποταμινό και να λάβουν τις τελικές οδηγίες για τον         «1ο ετήσιο διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά»

Σχετικές φόρμες συμμετοχής καθώς και όροι και προϋποθέσεις είναι αναρτημένες και στον ιστοχώρο :

http://www.boutiquetraining.weebly.com   και http://magniton-kivotos.gr/

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με τον διαγωνισμό επικοινωνήστε με

την Γίτση Φανή, στο τηλ. 69746 31 501, στο ηλεκτρονικό   fgitsi@yahoo.gr

ή στο Boutique Training Center 24213 04 352, από 14.00 έως 20.00 ή d.tsoutsoulakis@yahoo.com

Μπορεί να γίνει και φυσική εγγραφή στο Boutique Training Center, Ορμινίου 26, καθημερινές 14.00-19.00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση