Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Ενημέρωση γονέων για τη διατροφή των παιδιών
Ενημέρωση γονέων για τη διατροφή  των παιδιών

Ενημέρωση γονέων για τη διατροφή των παιδιών

 

Οι σωστοί συνδυασμοί των τροφών, η απαραίτητη ποσότητα των γευμάτων, τα που πρέπει να αποφεύγονται αλλά και όσα από αυτά μπορούν να είναι ενταγμένα στη διατροφή μας, εξετάστηκαν, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, με την απαραίτητη συνεργασία της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας  Θεσσαλίας (Ε.).

Επρόκειτο για τη συνέχεια του κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων για και εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία», που θα συνεχιστούν, μέχρι και τον Μάρτιο και αφορούν τμηματικά, όλες τις ηλικίες των παιδιών, ενώ η συγκεκριμένη, αφορούσε κυρίως ηλικίας 9-12 ετών.

Την ομιλία, ανέπτυξε με αναλυτικό τρόπο, η διαιτολόγος- διατροφολόγος Στελίνα Σεφέρη, ενώ υποστηρικτής της δράσης, ήταν το «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».

Σημαντική ήταν η παρουσία ών του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, που  παρουσίασαν εργασία που είχαν ετοιμάσει, σε σχέση με τη διατροφή, παρουσία, δύο εκ των καθηγητριών τους, της Μαρίας Χατζηγιάννη και της Μαρίας Βασιλάκου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηλίας Κουτσερής, σημείωσε εκ μέρους του Δ.Σ., ότι οι συγκεκριμένες ομιλίες έχουν ουσία και περιεχόμενο για κάτι που είναι τόσο σημαντικό και αφορά την διατροφή άρα κατ΄επέκταση την ίδια την υγεία των παιδιών μας, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι υπάρχει η διαδραστικότητα, ώστε να απαντώνται ερωτήματα που τυχόν υπάρχουν από , ακόμη και για προσωπικές περιπτώσεις.

Η γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, (Ε.Δ.Δ.Ε.) Νότα Μπλούχου, τόνισε τη σημαντικότητα των δράσεων, αναφέροντας ότι οι θα είναι κοντά στην που οφείλουν να έχουν οι γονείς για τα τους.

Σημειώνεται ότι η επόμενη εκδήλωση έχει οριστεί για την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο χώρο του Σ.Δ.Ε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η Ειδ. Γραμματέας Γεωργία Μπίτση, η Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη και οι Έφοροι Λιάνα Πασχούδη και Λίτσα Χαρίτου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση