Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Ενημέρωση γονέων για τη διατροφή των παιδιών
Ενημέρωση γονέων για τη διατροφή  των παιδιών

Ενημέρωση γονέων για τη διατροφή των παιδιών

 

Οι σωστοί συνδυασμοί των τροφών, η απαραίτητη ποσότητα των γευμάτων, τα σνακ που πρέπει να αποφεύγονται αλλά και όσα από αυτά μπορούν να είναι ενταγμένα στη διατροφή μας, εξετάστηκαν, αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν στη διάρκεια πρόσφατης ς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, με την απαραίτητη συνεργασία της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, Περιφέρειας  ς (Ε.).

Επρόκειτο για τη συνέχεια του κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία», που θα συνεχιστούν, μέχρι και τον Μάρτιο και αφορούν τμηματικά, όλες τις ηλικίες των παιδιών, ενώ η συγκεκριμένη, αφορούσε κυρίως ηλικίας 9-12 ετών.

Την ομιλία, ανέπτυξε με αναλυτικό τρόπο, η διαιτολόγος- διατροφολόγος Στελίνα Σεφέρη, ενώ υποστηρικτής της δράσης, ήταν το «Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας».

Σημαντική ήταν η παρουσία του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, που  παρουσίασαν εργασία που είχαν ετοιμάσει, σε σχέση με τη διατροφή, παρουσία, δύο εκ των καθηγητριών τους, της Μαρίας Χατζηγιάννη και της Μαρίας Βασιλάκου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ηλίας Κουτσερής, σημείωσε εκ μέρους του Δ.Σ., ότι οι συγκεκριμένες έχουν ουσία και περιεχόμενο για κάτι που είναι τόσο σημαντικό και αφορά την διατροφή άρα κατ΄επέκταση την ίδια την υγεία των παιδιών μας, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι υπάρχει η διαδραστικότητα, ώστε να απαντώνται ερωτήματα που τυχόν υπάρχουν από γονείς, ακόμη και για προσωπικές περιπτώσεις.

Η Περιφέρειας Θεσσαλίας της Ένωσης Διατροφολόγων Διαιτολόγων Ελλάδος, (Ε.) Νότα Μπλούχου, τόνισε τη σημαντικότητα των δράσεων, αναφέροντας ότι οι διαιτολόγοι-διατροφολόγοι θα είναι κοντά στην ενημέρωση που οφείλουν να έχουν οι γονείς για τα τους.

Σημειώνεται ότι η επόμενη έχει οριστεί για την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στο χώρο του Σ.Δ.Ε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης, ο αντιπρόεδρος Θέμης Κορομηλής, η Ειδ. Γραμματέας Γεωργία Μπίτση, η ταμίας Ελένη Βεργίνη-Μανιάτη και οι Έφοροι Λιάνα Πασχούδη και Λίτσα Χαρίτου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση