Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Διασφάλιση αξιόπιστων δοκιμών σε ολόκληρη την ΕΕ  
Διασφάλιση αξιόπιστων δοκιμών σε ολόκληρη την ΕΕ   

Διασφάλιση αξιόπιστων δοκιμών σε ολόκληρη την ΕΕ  

Νέο υλικό μάρτυρα αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

 

Οι επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχεδίασαν ένα νέο υλικό μάρτυρα που μπορούν να χρησιμοποιούν τα εργαστήρια για τον έλεγχο της ορθής λειτουργίας των δοκιμών για τον κορωναϊό και την αποφυγή ψευδών αρνητικών.

Η  Μαρία Γκαμπριέλ, επίτροπος Έρευνας και Καινοτομίας, αρμόδια για το Κοινό Κέντρο Ερευνών (ΚΚΕρ), δήλωσε: «Η επιστήμη της ΕΕ αναλαμβάνει δράση όταν χρειάζεται και όπου χρειάζεται, για να υποστηρίξει την απόκριση της ΕΕ στην τρέχουσα κρίση. Το ΚΚΕρ εντόπισε γρήγορα ένα δυνητικό κενό στη διαχείριση της επιδημικής έξαρσης του κορονοϊού και άρχισε αμέσως να εργάζεται για την κάλυψη του κενού αυτού. Το νέο υλικό των μαρτύρων μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα απόκρισης της ΕΕ στην επιδημική έξαρση του ιού και να αποφύγει τη σπατάλη πολύτιμων πόρων λόγω αναποτελεσματικών δοκιμών

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, δήλωσε: «Η ταχεία και αξιόπιστη εργαστηριακή δοκιμή είναι θεμελιώδους σημασίας για τη στρατηγική μας κατά του κορονοϊού. Το έργο των επιστημόνων της ΕΕ για την ανάπτυξη δοκιμής του υλικού των μαρτύρων θα καταστήσει δυνατή την επαλήθευση έως και 60 εκατ. εργαστηριακών δοκιμών σε όλη την ΕΕ. Αυτό αποτελεί σημαντικό επίτευγμα των ερευνητών μας, το οποίο θα είναι ζωτικής σημασίας για τη στρατηγική εξόδου μας όταν θα έρθει η ώρα να αρθούν τα αποφυγής κοινωνικών επαφών.» 

Μια πρόσφατη έρευνα της ΕΕ διαπίστωσε την έλλειψη υλικών θετικού μάρτυρα ως μία από τις τρεις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εργαστήρια για την αξιόπιστη διεξαγωγή των δοκιμών για τον κορωναϊό.

Το υλικό θετικού μάρτυρα διασφαλίζει ότι οι εργαστηριακές δοκιμές λειτουργούν σωστά. Συγκεκριμένα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος παρόλο που το άτομο είναι θετικό.

Το υλικό μάρτυρα που σχεδίασε το ΚΚΕρ είναι ένα συνθετικό, μη μολυσματικό τμήμα του ιού.

Σήμερα, 3.000 δείγματα είναι έτοιμα να αποσταλούν σε εργαστήρια δοκιμών σε όλη την ΕΕ.

Τα δείγματα είναι πολύ συμπυκνωμένα και απαιτείται ελάχιστη ποσότητα του υλικού για τον έλεγχο μιας δοκιμής.

Συνεπώς, με τα 3.000 δείγματα που είναι ήδη έτοιμα μπορούν να ελεγχθούν ως και 60 εκατ. δοκιμές σε όλη την Ε.Ε.

Η πρόεδρος  φον ντερ Λάιεν 

 «Οι Ευρωπαίοι βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία από την εποχή του πολέμου. Είμαστε συντετριμμένοι για τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων από τον κορωναϊό. Οι χώρες που επλήγησαν πρώτες και με μεγαλύτερη σφοδρότητα είναι η και η Ισπανία. Συμπάσχουμε μαζί τους. 

Η καθημερινή μας ζωή έχει αλλάξει ριζικά. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους κι όμως πρέπει να αγοράσουν τρόφιμα και να πληρώσουν λογαριασμούς. 

Εταιρείες πληρώνουν μισθούς στους εργαζομένους τους παρόλο που αυτή την περίοδο δεν έχουν . Η έρχεται να τους συνδράμει με μια νέα πρωτοβουλία. Ονομάζεται .

Πάρτε για παράδειγμα το Μιλάνο και η Μαδρίτη, δυο από τις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά ευρωπαϊκής οικονομίας. Εκεί, χιλιάδες δυναμικές και εύρωστες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της κρίσης που είναι σε εξέλιξη. Χρειάζονται τη στήριξή μας για να αντιμετωπίσουν την κρίση. Γι' αυτό αναπτύξαμε την ιδέα της εργασίας μειωμένου ωραρίου. 

Για να βοηθήσουμε την , την Ισπανία και όλες τις υπόλοιπες χώρες που πλήττονται σφοδρά. Και θα τις βοηθήσουμε χάρη στην αλληλεγγύη των άλλων κρατών μελών.

 Πώς λειτουργεί το ; Έχουμε αντλήσει διδάγματα από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Τα κράτη μέλη που διέθεταν αυτό το μέσο βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και τις επιχειρήσεις να επιβιώσουν στην οικονομική κρίση χωρίς να απολύσουν εργαζομένους. 

Αυτό είναι το Sure: κρατική στήριξη της εργασίας μειωμένου ωραρίου. 

Μετρίασε τις επιπτώσεις της ύφεσης, διατήρησε θέσεις εργασίας και επέτρεψε στις επιχειρήσεις να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά. Η ιδέα είναι απλή. Εάν δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι εταιρείες δεν έχουν δουλειά λόγω εξωτερικών σοκ όπως ο κορονοϊός, δεν θα αναγκάζονται να απολύουν τους εργαζομένους τους. 

Θα συνεχίσουν να τους απασχολούν. Ακόμη κι αν έχουν λιγότερη δουλειά. Στον ελεύθερο χρόνο, οι εργαζόμενοι μπορούν να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που θα ωφελήσουν τόσο την εταιρεία όσο και τους ίδιους. 

Με τον τρόπο αυτό, οι εργαζόμενοι διατηρούν το εισόδημά τους στη διάρκεια της κρίσης. Μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν το νοίκι τους και να αγοράζουν ό, τι χρειάζονται. Το μέτρο αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία. 

Χάρη στο Sure, περισσότεροι άνθρωποι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. 

Θα επιστρέψουν στην πλήρη εργασία μόλις σταματήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας, αρχίσει να αυξάνεται η ζήτηση και επιστρέψουν οι παραγγελίες. Είναι πολύ σημαντικό η να ξαναρχίσει να λειτουργεί χωρίς καθυστέρηση. Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει ένα νέο μέσο για τη στήριξη της μειωμένης εργασίας. 

Θα βοηθήσει τις χώρες που πλήττονται πιο σκληρά και θα το εγγυώνται όλα τα κράτη μέλη. Αυτό θα πει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη. Για την Ιταλία, την Ισπανία και τα άλλα κράτη μέλη. Και για το μέλλον της ς.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση