Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » COVID-19: Η ΕΕ και η βιομηχανία χρηματοδοτούν περισσότερη έρευνα μέσω της πρωτοβουλίας για καινοτόμα φάρμακα
COVID-19: Η ΕΕ και η βιομηχανία χρηματοδοτούν περισσότερη έρευνα μέσω της πρωτοβουλίας για καινοτόμα φάρμακα

COVID-19: Η ΕΕ και η βιομηχανία χρηματοδοτούν περισσότερη έρευνα μέσω της πρωτοβουλίας για καινοτόμα φάρμακα

Η Πρωτοβουλί γι Καινοτόμα Φάρμακα (IMI), μια σύμπραξη υ και ιδιωτικού τομέα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της φαρμακευτικής ς, δημοσίευσε σήμερα μια πρόσκληση ταχείας υποβολής ερευνητικών προτάσεων για την ανάπτυξη θεραπειών και διαγνωστικών μέσων με σκοπό την αντιμετώπιση της έξαρσης της νόσου COVID-19.

 Χρηματοδότηση ύψους έως 45 εκατ. θα προέλθει από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ «Ορίζων 2020», ενώ ανάλογη χρηματοδότηση αναμένεται από τη φαρμακευτική , έτσι ώστε η συνολική επένδυση να φτάσει τα 90 εκατ. .

 Η  Μαρίγια  Γκαμπριέλ, επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζω την ταχεία αντίδραση της Πρωτοβουλίας για Καινοτόμα Φάρμακα στην έξαρση του κοροναϊού. Μέσω αυτής της ς, ο ς και ο ιδιωτικός τομέας ενώνουν την εμπειρογνωσία και τους πόρους τους στην μάχη κατά του κοροναϊού.  Έτσι θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη θεραπειών και διαγνωστικών μέσων για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης και θα ενισχυθεί η ετοιμότητά μας έναντι μελλοντικών εξάρσεων.»  

 Η πρόσκληση εντάσσεται στη συντονισμένη αντίδραση της ΕΕ κατά της ς δημόσιας υγείας που συνιστά η νόσος COVID-19 και συμπληρώνει την επείγουσα χρηματοδότηση έρευνας που έχει ήδη κινητοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση