Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Αθ. Λιούπης: Άμεση ανάγκη ίδρυσης τομέων του ΕΚΑΒ στα Κ.Υ. Αργαλαστής, Ζαγοράς και Σκοπέλου
Αθ. Λιούπης: Άμεση ανάγκη ίδρυσης τομέων του ΕΚΑΒ στα Κ.Υ. Αργαλαστής, Ζαγοράς και Σκοπέλου

Αθ. Λιούπης: Άμεση ανάγκη ίδρυσης τομέων του ΕΚΑΒ στα Κ.Υ. Αργαλαστής, Ζαγοράς και Σκοπέλου

Συνάντηση βουλευτή Ν. Μαγνησίας της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ  Νικόλαο Παπαευσταθίου συνάντησε την Τετάρτη ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της ΝΔ  Αθανάσιος Λιούπης, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του στο ΕΚΑΒ Βόλου και την καταγραφή των προβλημάτων από τον Σύλλογο Εργαζομένων.

Ο κ. Λιούπης έθεσε εκ νέου στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ το θέμα της ίδρυσης τομέων του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής, Ζαγοράς και Σκοπέλου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη και πιο γρήγορη μεταφορά των ασθενών προς το Νοσοκομείο Βόλου.

Ο βουλευτής ανέφερε στον κ. Παπαευσταθίου το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, με την έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου στην απογευματινή βάρδια. Σημείωσε πως τέτοια περιστατικά πρέπει να πάψουν και υποστήριξε την αναγκαιότητα της έγκαιρης και ασφαλούς μεταφοράς των ασθενών.

Ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε ότι είναι γνώστης του ζητήματος και υποστηρικτής της ίδρυσης τομέων του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής και Ζαγοράς και δευτερευόντως στο Κ.Υ. Σκοπέλου. Σημείωσε πως πρέπει και στη Μαγνησία τα Κέντρα Υγείας να ανήκουν στο ΕΚΑΒ σε ότι αφορά στις διακομιδές, όπως ισχύει και στον νομό Λάρισας. Εξήγησε όμως πως πρόκειται για κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, που είναι υπεύθυνο για την επάνδρωση των τομέων με προσωπικό.

Αναφορικά με τον στόλο του ΕΚΑΒ Βόλου, ο κ. Παπαευσταθίου είπε πως ήδη έχει ανανεωθεί και θα συνεχίσει να ανανεώνεται μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ  Φώτη Σερέτη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τρεις επικουρικούς οδηγούς ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Ζαγοράς, στο Υπουργείο Υγείας και αναμένει την έγκρισή του.

Ο βουλευτής συζήτησε με τον κ. Σερέτη την απεμπλοκή των διακομιδών από τα Κέντρα Υγείας και την ένταξή τους στο ΕΚΑΒ, με τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ να συμφωνεί απολύτως.

Τέλος, ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον κ. Παπαευσταθίου για τη συνάντηση, μια δύσκολη ημέρα, καθώς βρισκόταν επί 24ωρου στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων λόγω των πυρκαγιών στην Αττική και σε άλλους νομούς της χώρας. Τόνισε πως θα θέσει τα θέματα και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να προγραμματιστούν προσλήψεις για την στελέχωση των αναγκαίων προς δημιουργία τομέων του ΕΚΑΒ στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση