Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Αρκετά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων από ανασφάλιστους
Αρκετά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων από  ανασφάλιστους

Αρκετά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων από ανασφάλιστους

“Έν μεγάλο πρόβλημ που υπήρχε σχετικά με κάλυψη των ανασφάλιστων στην φαρμάκων, με την ψήφιση του νόμου 4368/2016 άρθρο 33, θα έπρεπε να έχει λυθεί, όμως παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής του”. Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Κ. Ματσιόλης, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Συγκεκριμένα προκύπτει ζήτημα σοβαρό, σχετικά με την εισφορά των ανασφάλιστων στην των φαρμάκων.

Ενώ σύμφωνα με τον νόμο 4368/2016 δικαιούνται κάποιοι συνάνθρωποι μας μηδενική συμμετοχή, ένεκα χαμηλού φορολογικού εισοδήματος, αυτοί συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά την εισφορά τους στα φάρμακα {μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρά το γεγονός ότι είναι με μηδενική συμμετοχή }, επειδή συνεχίζει να είναι σε ισχύ η ασφαλιστική τιμή του φαρμάκου.

Το ασφαλιστικό {ΕΟΠΥΥ} δεν καλύπτει πάντα όλη την άξια της αγοράς του φαρμάκου και καλούνται οι να πληρώσουν την διάφορα ανάμεσα στην λιανική τιμή και στην τιμή που το ασφαλιστικό πληρώνει.

Στην αρχή της εφαρμογής του νέου νόμου, στις αρχές Αυγούστου, υπήρξε η έλλειψη ενημέρωσης των αρμοδίων, μετά η μη κάλυψη κάποιων φαρμάκων νευρολογικών από το σύστημα και που στις 12/8/16 υπήρξε επιπλέον διευκρίνηση από τους αρμοδίους, τώρα, αυτό το πρόβλημα που δημιουργείται με την τιμή ς και αύριο πιθανώς κάτι άλλο.

Η αρχική επιφύλαξη της ς του κλάδου μας για την μή συμμετοχή του στην διαδικασία ς των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου φαίνετε ότι μας δικαιώνει.

Δεν νοείται σε καμία περίπτωση η πολιτεία να νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει σοβαρά τις απόψεις των ειδικών κάθε φορά. Τι ρόλο παίζουν οι ειδικές επιτροπές στην Βουλή;

Σε ότι αφορά τέλος στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης περιμένουμε να δούμε πως αυτό τελικά έχει αποφασιστεί από το υπουργείο, { παρά τις όποιες ανακοινώσεις του } με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ακριβείς αριθμός των ανασφάλιστων στην χώρα μας.

{Από ό,τι γνωρίζω αρκετές είναι οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθημερινά τους βγάζει εκτός ενώ δεν είναι }.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση