Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Αρκετά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων από ανασφάλιστους
Αρκετά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων από  ανασφάλιστους

Αρκετά προβλήματα στην αγορά φαρμάκων από ανασφάλιστους

“Ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε σχετικά με κάλυψη των ανασφάλιστων στην αγορά φαρμάκων, με την ψήφιση του νόμου 4368/ 33, θα έπρεπε να έχει λυθεί, όμως παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στις πρώτες κιόλας μέρες εφαρμογής του”. Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών , δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Συγκεκριμένα προκύπτει ζήτημα σοβαρό, σχετικά με την εισφορά των ανασφάλιστων στην αγορά των φαρμάκων.

Ενώ σύμφωνα με τον νόμο 4368/ δικαιούνται κάποιοι συνάνθρωποι μας μηδενική συμμετοχή, ένεκα χαμηλού φορολογικού εισοδήματος, αυτοί συνεχίζουν να πληρώνουν κανονικά την εισφορά τους στα φάρμακα {μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρά το γεγονός ότι είναι με μηδενική συμμετοχή }, επειδή συνεχίζει να είναι σε ισχύ η ασφαλιστική τιμή του φαρμάκου.

Το ασφαλιστικό ταμείο {} δεν καλύπτει πάντα όλη την άξια της αγοράς του φαρμάκου και καλούνται οι να πληρώσουν την διάφορα ανάμεσα στην λιανική τιμή και στην τιμή που το ασφαλιστικό ταμείο πληρώνει.

Στην αρχή της εφαρμογής του νέου νόμου, στις αρχές Αυγούστου, υπήρξε η έλλειψη ενημέρωσης των αρμοδίων, μετά η μη κάλυψη κάποιων φαρμάκων νευρολογικών από το σύστημα και που στις 12/8/16 υπήρξε επιπλέον διευκρίνηση από τους αρμοδίους, τώρα, αυτό το πρόβλημα που δημιουργείται με την τιμή αναφοράς και αύριο πιθανώς κάτι άλλο.

Η αρχική επιφύλαξη της ηγεσίας του κλάδου μας για την μή συμμετοχή του στην διαδικασία σύνταξης των διατάξεων του συγκεκριμένου νόμου φαίνετε ότι μας δικαιώνει.

Δεν νοείται σε καμία περίπτωση η πολιτεία να νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει σοβαρά τις απόψεις των ειδικών κάθε φορά. Τι ρόλο παίζουν οι ειδικές επιτροπές στην Βουλή;

Σε ότι αφορά τέλος στην της φαρμακευτικής δαπάνης περιμένουμε να δούμε πως αυτό τελικά έχει αποφασιστεί από το υπουργείο, { παρά τις όποιες ανακοινώσεις του } με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένος ο ακριβείς αριθμός των ανασφάλιστων στην χώρα μας.

{Από ό,τι γνωρίζω αρκετές είναι οι περιπτώσεις συμπολιτών μας που το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθημερινά τους βγάζει εκτός ενώ δεν είναι }.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ποσό 106 εκ. ευρώ από τους #ΚΑΠ στους Δήμους της Μαγνησίας #ΚΑΠ - https://t.co/Z0nlDVcftk -

  • Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ανεπεξέργαστα #λύματα και βαρέα μέταλλα εντοπίστηκαν στο Αγκρίστρι… - https://t.co/68GnGTbqRb -

  • Ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο Βόλο - https://t.co/6k1NftGqEZ… -

"Αλιεύοντας" την είδηση