Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Απινιδωτές στα κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Απινιδωτές στα κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απινιδωτές στα κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πέντε φορητούς απινιδωτές προμηθεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έναν για κάθε των υπηρεσιών της, προκειμένου με την κατάλληλη εκπαίδευση του ανθρωπίνου δυναμικού, να δοθεί – εφόσον χρειαστεί – πολύτιμη βοήθεια που μπορεί να σώσει ανθρώπινες .

Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κώστας : «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μαζί με το σύλλογο των εργαζομένων έχει προμηθευτεί 5 απινιδωτές για χρήση αν και εφόσον παραστεί ανάγκη. Σε κάθε της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα υπάρχει ένας ο οποίος μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ, θα είναι όμως πάντα διαθέσιμος. Πρόκειται να συνεχίσουμε την επιμόρφωση του προσωπικού μας στη χρήση της συσκευής, ενώ θα πιστοποιηθούν εργαζόμενοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας έτσι ώστε αν παραστεί ανάγκη να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις τους σε συνάνθρωπους μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύλλογο εργαζομένων ο οποίος από την πρώτη στιγμή επισήμανε τη διαδικασία αυτή. Εμείς αγκαλιάσαμε τη διαδικασία, προμηθευτήκαμε μέσω διαγωνισμού τις πέντε συσκευές, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω ότι το παράδειγμα αυτό πρέπει να ακολουθηθεί σε όλες τις δημόσιες και σε κτίρια όπου εξυπηρετούνται πολλοί πολίτες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν συμβάντα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Υγείας για τη διαδικασία όλη που ακολουθήθηκε και θα ακολουθηθεί για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό για την προμήθεια των απινιδωτών, τονίζοντας ότι η χρήση των συσκευών αυτών είναι μια κίνηση προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, που μπορεί να σώσει όταν αυτό απαιτηθεί.

Σημειώνεται ότι οι φορητοί απινιδωτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε, καθώς καθοδηγούν τον χρήστη με ηχητικές οδηγίες, αναλόγως την κατάσταση του ασθενούς. Ο «αυτόματος εξωτερικός », όπως είναι η πλήρης ονομασία του μπορεί να εγκατασταθεί σε δημόσιους χώρους, όπου εκτιμάται ότι συμβαίνει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό καρδιακών ανακοπών. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που χορηγεί και κάνει στην ουσία «ηλεκτροσόκ» στην καρδιά. Ένας εξωτερικός μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα θα υποστούν εξωνοσοκομειακά καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, στον δρόμο, στη δουλειά, στην άθληση κ.λπ. Περίπου ένας στους δέκα από αυτούς τους επιβιώνει. Όπως υποστηρίζουν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, εκτιμάται ότι η εφαρμογή βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στα πρώτα 1-2 λεπτά από την κατάρρευση του θύματος αυξάνει την επιβίωση από το 5-10%, που είναι σήμερα, στο 60%. Μεγάλη η διαφορά, μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούσαν να ζήσουν εάν βρισκόταν ένας απινιδωτής δίπλα τους.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν ακόμη η και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και Θανάσης Παιδής, διευθυντές και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ (2)

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου #όμιλοςδημοσιογραφίας #πρότυποΓυμνάσιοΒόλου - https://t.co/2Sv5uZg1iA -

  • Εκδήλωση στις Μηλιές για την επαναστατική δράση του Άνθμιμου Γαζή #ΆνθμιμοςΓαζής - https://t.co/ReJL2qvgvM -

  • Οδηγούσε χωρίς #δίπλωμα   #δίπλωμα - https://t.co/7UhwKUJy6z -

"Αλιεύοντας" την είδηση