Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΙΑΤΡΙΚΑ » Ανθρωπιστικό ίδρυμα για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια
Ανθρωπιστικό ίδρυμα για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια

Ανθρωπιστικό ίδρυμα για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια

Το όνειρο ενός παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια είναι να ζήσει μια κανονική . Το διεθνές ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), έρχεται να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα τώρα και στην , επεκτείνοντας την ανθρωπιστική δράση του και στη χώρα μας.

Το Coeurs pour Tous Hellas (CpTH), αποτελεί θυγατρικό φορέα του διεθνούς ιδρύματος που έχει δημιουργήσει εδώ και 17 χρόνια ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της ενεύης / HUG (Hopitaux Universitaires Genève), με στόχο την αρωγή στα άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια.

Μέχρι σήμερα, ο ίδιος και η επιστημονική ομάδα του έχουν χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά με καρδιοπάθεια σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, κάθε χρόνο γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το Coeurs pour Tous Hellas συστάθηκε για τα παιδιά της ς με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση προσφοράς του διεθνούς ιδρύματος στην ελληνική κοινωνία και στους μικρούς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Σκοπός του CpTH, είναι να στηρίξει και να θεραπεύσει τα παιδιά με καρδιοπάθεια που ζουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους την δυνατότητα σε μια φυσιολογική , καθώς και να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός ήδη χειρουργεί στο νοσοκομείο «Μητέρα».

Το Coeurs pour Tous Hellas διευθύνει διοικητική επιτροπή ενώ παράλληλα στο ίδρυμα συμμετέχει, με συμβουλευτικό χαρακτήρα,επιστημονικό συμβούλιο από παιδοκαρδιολόγους και παιδοκαρδιοχειρουργούς της χώρας.

Η Διοικητική Επιτροπή του CpTHέχει ως επίτιμο πρόεδρο τον καθηγητή Αυξέντιο Καλανγκό, διευθυντή Καρδιοχειρουργικής Κλινικής HUG, πρόεδρο την δημοσιογράφο Άννα ριμάνη και αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κωνσταντινίδη. Μέλη της Επιτροπής είναι οι: Αθανάσιος Φωκάς, Ακαδημαϊκός, καθηγητής- κάτοχος της έδρας Mη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Cambridge, Δημήτρης Θάνος, διευθυντής του Ιδρύματος Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Τερέζα Αγγελάτου, πρέσβης της Ελλάδας στη , Ιωάννης Ανδρέου, ακτινολόγος, Ανδρέας Πετρόπουλος, παιδοκαρδιολόγος, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, τ. πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (2005-2009) και πρόεδρος του Συμβουλίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ς, Σταυρούλα Μιχαλέα, φιλόλογος.

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση