Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ανοίγει η συζήτηση για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία
Ανοίγει η συζήτηση για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία

Ανοίγει η συζήτηση για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία

Ευρύ κύκλο συσκέψεων ανά Περιφερειακή Ενότητα δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

: «Θέλουμε όλοι οι Θεσσαλοί να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες μέσα από το δημόσιο σύστημα»

«Δίνουμε τη μάχη κατά του καρκίνου»

Κύκλο συσκέψεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, για τη δημόσια υγεία στη Θεσσαλία ανοίγει με πρωτοβουλία του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

 

Οι ημερομηνίες των συσκέψεων αναμένεται να οριστικοποιηθούν αμέσως μετά την επικείμενη των νέων διοικήσεων των Νοσοκομείων και στόχο έχουν την λεπτομερή καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει με ολοκληρωμένο σχεδιασμό στη χρηματοδότηση νέων έργων και παρεμβάσεων για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τη δημόσια υγεία. Θέλουμε όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες, είτε κατοικούν στα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομακρυσμένο χωριό να αισθάνονται ασφαλείς, ότι σε κάθε πρόβλημα υγείας που θα προκύψει, θα βρουν λύση και θα τύχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψης μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας» τόνισε ο κ. Αγοραστός κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου.
Γι' αυτό και μόνο από το ΕΣΠΑ 2014-2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 12 εκατομμύρια ευρώ – και συνολικά τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ- για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και τον εξοπλισμό των δημόσιων Νοσοκομείων με προηγμένο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Χρειάζεται όμως καλύτερη και συντονισμός επεσήμανε ο κ. Αγοραστός αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 1 εκατ. ευρώ για την προμήθεια 13 ασθενοφόρων και Κινητών Μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλία, έργο που δεν έχει προχωρήσει λόγω καθυστερήσεων στο διαγωνισμό που ανέλαβε να κάνει το ΕΚΑΒ.

Επιπλέον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δδίκησε και πέτυχε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 13,8 εκατομμύρια ευρώ, της κατασκευής νέου 4όροφου κτιρίου – συνδετήριας πτέρυγας – συνολικού αριθμού 115 κλινών, στο Γενικό Νοσοκομείο ς.

«Συγχρονίζουμε τα Νοσοκομεία με την εποχή μας γιατί θεωρούμε ότι σύγχρονο είναι το εκείνο όπου οι πλούσιοι αναζητούν υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία και όχι ένα όπου οι φτωχοί αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία» είπε ο κ. Αγοραστός σε που είχε με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  Φώτη Σερέτη.

«Χρηματοδοτούμε έργα ουσίας, με κοινωνικό πρόσημο, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες όλης της κοινωνίας. Εργαζόμαστε καθημερινά, με πνεύμα συνεργασίας, με στρατηγική και προσανατολισμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προκειμένου να μειώσουμε τις ανισότητες και να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η του Ογκολογικού Κέντρου για τη θεραπεία και την ίαση του καρκίνου αποτελεί ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων. Είναι η ελπίδα για να συγχρονιστεί η Ελλάδα με τις προηγμένες επιστημονικά χώρες, για την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και ίαση του καρκίνου.

Αναμένουμε το «πράσινο» φως από το για την υλοποίηση του μεγάλου ανθρώπινου έργου» συμπλήρωσε ακόμη ο περιφερειάαρχηςΘεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση