Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Aνάγκες για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ Βόλου
Aνάγκες για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ Βόλου

Aνάγκες για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ Βόλου

Επισημαίνοντας τις ανάγκες για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ Βόλου και μετά τη συνάντηση που είχε με τον δ/ντή κ. Μπακούλα, η αντι Μαγνησίας και Σποράδων απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο και τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς ς κ. Αντωνίου.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων, η αντι ζητά την αναβάθμιση του σχετικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της  Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου, τονίζοντας ότι οι ιατροί της Μονάδας Υγείας καθημερινά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος παραμένει πεπαλαιωμένος, με μικρή διαγνωστική ικανότητα, και μεγάλη συχνότητα βλαβών. Τέλος υπογράμμισε ότι η άρτια τεχνολογική υποδομή αποτελεί προϋπόθεση για μια αποτελεσματική και αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή της.

Αναλυτικά η επιστολή:«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας μεταφέρω την έκδηλη αγωνία ιατρών και ασθενών της τοπικής κοινωνίας του Νομού Μαγνησίας, για τις σημαντικές ελλείψεις που διαπιστώνονται στη Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ Βόλου, η οποία εξυπηρετεί τον πληθυσμό της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (208.500 άτομα απογραφή 2011) και στην οποία υπηρετούν 26 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων ανταποκρινόμενοι στην ζήτηση περίπου 10.000 ιατρικών εξετάσεων μηνιαίως.

Καθημερινά αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ο οποίος παραμένει πεπαλαιωμένος, με μικρή διαγνωστική ικανότητα, και μεγάλη συχνότητα βλαβών, οι οποίες  αποκαθιστώνται δύσκολα λόγω της ανυπαρξίας ιατροτεχνικής υπηρεσίας. Αποτέλεσμα της συχνότητας και της βαρύτητας των βλαβών, είναι ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου να τίθεται συχνά και επί μακρόν εκτός λειτουργίας, δυσχεραίνοντας εξαιρετικά το καθημερινό έργο των επιστημόνων που υπηρετούν σε αυτή. Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε, την αναβάθμιση του σχετικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της  Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό στη σημερινή εποχή, στην εποχή της επιστήμης, η οποία κάνει θαύματα και προχωρά καθημερινά, οι επιστήμονες γιατροί να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν περιστατικά που χαρακτηρίζονται «ρουτίνας», λόγω πεπαλαιωμένου εξοπλισμού.  Ως γνωστόν η άρτια τεχνολογική υποδομή αποτελεί προϋπόθεση για μια αποτελεσματική και αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καλύψει διαρκείς και ανελαστικές ανάγκες μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής μας, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες αυτές δηλαδή χωρίς την καταβολή αντιτίμου συμμετοχής.

Η αναβάθμιση αυτή είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και , στην βελτίωση των δεικτών υγείας της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα θα συνεισφέρει σημαντικά  στην αποσυμφόρηση των αντίστοιχων  υπηρεσιών του ΑΓΝ Βόλου.

Σας παραθέτουμε τον πίνακα με τις λειτουργικές ανάγκες της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου και αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση στην επίλυση των προβλημάτων, ώστε οι επιστήμονες ιατροί να εργάζονται απρόσκοπτα προς όφελος των πολιτών και της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Α ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ

Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. ΒΟΛΟΥ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ

 

ΕΕΙΚΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΦΠΑ
1 Υπέρηχος με κεφαλές

Γενικής (Liner,Sector)  Γυναικολογικής (comvex) Καρδιολογικής  χρήσης

 

1 35.000 €
2 Ηλεκτροκαρδιογράφος

(Δωδεκακάναλος)

 

2 3.000 €
3 Τροχήλατο ηλεκτρικό πιεσόμετρο με παλμικό οξύμετρο & με δυνατότητα εκτύπωσης

 

2 3.500 €
4  Μηχάνημα για μέτρηση οστικής πυκνότητας

 

1 60.000 €
5 Doppler καρδιακών παλμών εμβρύου

 

1 20.000 €
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ 0,00 €

 

Β ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. ΒΟΛΟΥ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ

 

ΕΕΙΚΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΦΠΑ
1 Κλασικό Ακτινολογικό/ Αναλογικό Μηχάνημα με Ψηφιοποίησης & Εκτύπωσης 1 74.000 €

 

2 Ψηφιακός Μαστογράφος με

Ψηφιακό Εκτυπωτή

 

1 300.000 €
3 Ψηφιακός Κεφαλομετρικός ορθοπαντοτομογράφος

 

1 37.000 €
4 PACS για την διαχείρηση και ψηφιακών ακτινολογικών εικόνων.

 

1 60.000 €
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ 471.000 €

 

"Αλιεύοντας" την είδηση