Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Αναφορά βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για το claw back στις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας
Αναφορά βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για το claw back στις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας

Αναφορά βουλευτή Μαγνησίας Αθ. Λιούπη για το claw back στις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας, που ζητά την της αυτόματης περικοπής-claw back- της τάξης του 25% στη δαπάνη αποζημίωσης ιδιωτών εργαστηριακών και αυτοαπασχολούμενων ιατρών από την Πολιτεία για το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ το 2019, προώθησε με αναφορά του ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας  Αθανάσιος Λιούπης, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Λιούπης επισημαίνει πως μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από την Ομοσπονδία, θεωρείται επιβεβλημένο λόγω των συνθηκών, o ΕΟΠΥΥ να πορευτεί με ξεκάθαρες συμβάσεις, ώστε να μην υπάρξει ξανά  επαναλαμβανόμενη και συσσωρευτική «υπέρβαση δαπανών», που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο βουλευτής κάνει λόγο για ανάγκη εύρεση μιας βελτιωμένης και αξιόπιστης διαδικασίας, ώστε τόσο οι πολίτες να λαμβάνουν τις αναμφισβήτητα αναγκαίες παρεχόμενες  ιατρικές υπηρεσίες, όσο και οι πάροχοι να αμείβονται για το έργο τους, σημειώνοντας πως έχουν επιβληθεί διαδοχικές μειώσεις της τάξεως του 60% στις ήδη καθηλωμένες τιμές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με τίμημα και ζημία, που ξεπερνά το 1 δις ευρώ για τους ιδιώτες  από το 2013 μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρει πως και στο Νομό  Μαγνησίας υπάρχουν πολλοί πάροχοι υγείας, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαστηριακοί και αυτοαπασχολούμενοι ιατροί, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το συγκεκριμένο κόστος του 25% που περικόπτεται.

Τέλος, ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν το αίτημα της Ομοσπονδίας επισημαίνοντας πως είναι απόλυτη ανάγκη σε περίοδο πανδημίας, να προστατευτεί και η  ιδιωτική πρωτοβάθμια υγείας, που συνεπικουρεί το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας αλλά και συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του COVID-19.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση